Акционерите одобриха придобиването на ACS от страна на Xerox

1291

Акционерите на Корпорация Xerox и на Affiliated Computer Services, Inc. одобриха придобиването на ACS от страна на Xerox. Процедурата бе финализирана преди броени дни. Това ще доведе до превръщането на Xerox в най-голямата световна компания за управление на бизнес процеси и документи и ще ускори растежа й на един разширяващ се пазар.

С положителен вот за придобиването гласуваха повече от 96 процента от акционерите на Xerox и над 86 процента от имащите право на глас акционери в ACS, с акции Клас А и Клас Б.

„Доверието, което нашите акционери ни гласуваха се отразява на стратегическите и финансови предимства от придобиването.,” каза Урсула М. Бърнс, изпълнителен директор на Корпорация Xerox. „С придобиването на ACS, Xerox се сдобива с катализатор на растеж, който гарантира, конкурентно бъдеще за компанията ни и нарастваща стойност за нашите клиенти и акционери.”

Най-голямата световна компания за аутсорсинг на бизнес процеси, ACS е на стойност $ 6,5 милиарда с 6-процентов ръст на приходите и договори с нови клиенти на стойност $ 1 милиард като годишен възвръщаем доход през фискалната 2009 г.

„Подписвайки това споразумение, акционерите на ACS показваме, че това е точният момент за издигане на бизнеса на следващото ниво от глобалната експанзия,” каза Лин Блоджет, президент и изпълнителен директор на ACS. „Xerox ни предоставя разпознаваем бранд на глобално ниво и нововъведения, с които да затвърдим нашето лидерство в индустрията. Сега имаме възможност да предоставим на клиентите ни повече възможности за опростяване на начина, по който ръководят бизнеса си.”

Относно ACS

ACS е най-голямата компания в света за аутсорсинг на бизнес процеси и IT услуги, която поддържа операции на клиенти в повече от 100 държави. Седалището на компанията е в Далас. Нейните 78 000 служители предоставят широк спектър от професионални услуги на комерсиални и правителствени клиенти на глобално ниво. Допълнителна информация за ACS можете да откриете на www.acs-inc.com или да се свържете с компанията във Facebook и Twitter.

Относно Xerox

Седалището на Корпорация Xerox е в Норуок, Кънектикът. С над 54 000 служители Xerox днес е водеща световна компания в сферата на управление на документи, технологии и услуги, която предлага най-обширното портфолио от цветни и черно-бели системи за управление на документи и съответните консумативи, както консултации за управление на документи и аутсорсинг на услуги. За повече информация посетете www.xerox.com или www.xerox.com/news. Информация за инвеститори ще откриете на www.xerox.com/investor.

Източник: www.xerox.bg

Интернет портал за печатни технологии.