Втора съвместна изложба на Фото Форум и Xerox

5928
Втора съвместна изложба на Фото Форум и Xerox
Spread the love

Xerox подпомага българската фотография с висококачествен цветен печат на снимките в изложбата „Голо тяло”
19 февруари 2007 г.,София – На 19 февруари от 18.30 ч., в галерия„Париж” , на ул. „Париж” 8, вСофия се открива изложбата на Фото Форум „Голо тяло“. Различен погледвърху темата предлагат български и чужди фотографи в 22 творби, коитомогат да бъдат видени до 3 март т.г.
Изложбата е втората в рамките на традиционния месец на Фото Форум, встоличната галерия, където най-големият български сайт за фотография (www.photo-forum.net)гостува със собствени изложби за четвърта поредна година.

Месецът на Фото Форум бе открит на 5 февруари т.г. с представянето натворби посветени на „Дивата природа” – една отнай-новите категории във форума. Според организаторите, да се сниматдивите животни е начин да се изрази отношение към опазването наоколната среда. Това направиха 22-ма фотографи от Фото Форум, коитосъвместно с Xerox, изложиха своите снимки.

Всички фотографии, представени и в двете изложби са отпечатани съссъдействието на Xerox България, на цветна дигитална печатна система Xerox DocuColor 5000 в печатница Фатум.С участието си в настоящата инициатива, Xerox продължава традицията наподкрепа на българската фотография. Компанията, която е лидер на пазарав областта на цветния дигитален печат, участва като партньор нанай-голямото международно фотографско събитие в България„Фотоваканция” 2006, където акредитиранитеучастниците отпечатваха своите фотографии на една от последните цветнидигитални машини на Xerox – DocuColor 250. По време наФотоваканция Xerox България организира специални семинари по темата -„Цвят и подготовка на фотографии за печат“.

-XXX-

inline_766_http://prepressbg.com/images/kubeto.jpgФотоФорум – енай-големият български сайт за фотография. Носител е на множествонагради и медали. Екипът му успява за последните години да организираинтересни конкурси, на които потребителите на сайта печелят многонагради. Много млади хора са започнали творческия си път от Форума. Над150 автори са взели участие в различните изложби. Форумът е медиенпартньор на професионалните издания сп. „Одисей“, сп. „ФО“, сп. „Photo& Video Digital“, както и на изложбите Фотоваканция, Фотофиеста.

XEROX е лидер в производствотона целия спектър от цифрово печатнооборудване, от модели за персонални потребители до високотехнологичнимашини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения заповишаване на ефективността на работата и доходността на бизнеса наклиентите си по целия свят, от малките офиси до международникорпорации. Днес компанията работи в повече от 130 държави и произвеждаповече от 200 нови продукта на година. Създадената през 2004 г. дивизияXEROX Евразия обединява 22 държави, сред които е и България.Регионалното представителство на компанията в София осигурява пъленспектър от услуги, свързани с продажба и техническо обслужване наоборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включваповече от 100 големи партньори и реселъри. Системата наследпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности можеда се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:

Валентин Митев
Marketing communication specialist, Xerox Bulgaria,тел: 976 69 20, valentin.mitev@xerox.com

Ралица Николова
PR Manager, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com

Източник: Ксерокс-България

Биографична информация