Втора съвместна изложба на Фото Форум и Xerox

5944
Втора съвместна изложба на Фото Форум и Xerox

Xerox подпомага българската фотография с висококачествен цветен печат на снимките в изложбата „Голо тяло”

19 февруари 2007 г., София – На 19 февруари от 18.30 ч., в галерия „Париж” , на ул. „Париж” 8, в София се открива изложбата на Фото Форум „Голо тяло“. Различен поглед върху темата предлагат български и чужди фотографи в 22 творби, които могат да бъдат видени до 3 март т.г.
Изложбата е втората в рамките на традиционния месец на Фото Форум, в столичната галерия, където най-големият български сайт за фотография (www.photo-forum.net) гостува със собствени изложби за четвърта поредна година.

Месецът на Фото Форум бе открит на 5 февруари т.г. с представянето на творби посветени на „Дивата природа” – една от най-новите категории във форума. Според организаторите, да се снимат дивите животни е начин да се изрази отношение към опазването на околната среда. Това направиха 22-ма фотографи от Фото Форум, които съвместно с Xerox, изложиха своите снимки.

Всички фотографии, представени и в двете изложби са отпечатани със съдействието на Xerox България, на цветна дигитална печатна система Xerox DocuColor 5000 в печатница Фатум. С участието си в настоящата инициатива, Xerox продължава традицията на подкрепа на българската фотография. Компанията, която е лидер на пазара в областта на цветния дигитален печат, участва като партньор на най-голямото международно фотографско събитие в България „Фотоваканция” 2006, където акредитираните участниците отпечатваха своите фотографии на една от последните цветни дигитални машини на Xerox – DocuColor 250. По време на Фотоваканция Xerox България организира специални семинари по темата – „Цвят и подготовка на фотографии за печат“.

-XXX-

Фото Форум – е най-големият български сайт за фотография. Носител е на множество награди и медали. Екипът му успява за последните години да организира интересни конкурси, на които потребителите на сайта печелят много награди. Много млади хора са започнали творческия си път от Форума. Над 150 автори са взели участие в различните изложби. Форумът е медиен партньор на професионалните издания сп. „Одисей“, сп. „ФО“, сп. „Photo & Video Digital“, както и на изложбите Фотоваканция, Фотофиеста.

XEROX е лидер в производството на целия спектър от цифрово печатно оборудване, от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване на ефективността на работата и доходността на бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международни корпорации. Днес компанията работи в повече от 130 държави и произвежда повече от 200 нови продукта на година. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 22 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълен спектър от услуги, свързани с продажба и техническо обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:

Валентин Митев
Marketing communication specialist, Xerox Bulgaria, тел: 976 69 20, valentin.mitev@xerox.com

Ралица Николова
PR Manager, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com

Източник: Ксерокс-България

Интернет портал за печатни технологии.