Две нови дигитални печатни машини J75 и C75 на Xerox

3348

Новите модели Xerox Color J75 и Xerox Color C75 Press са подходящи за офсетови печатници, копирни центрове и рекламни агенции.

xerox

И двете нови машини притежават системата Simple Image Quality Adjustment (SIQA), която позволява на оператора самостоятелно да регулира равномерността на оптическата плътност (по- рано това можеше да направи само сервизен инженер). Машините са оборудвани и със системата Intelligent Fuser Tracking, която дава възможност за настройка на фюзера към конкретен формат хартия. Този подход позволява да се съкрати разхода на енергия, както и да се удължи живота на фюзера.

Моделът Xerox Color J75 Press е добър избор при полиграфически предприятия, печатащи в по- големи тиражи. Машината позволява печат на медии с плътност до 300г/м2 със скорост до 75стр/мин.

J75 е оборудвана и с Automated Color Quality Suite (ACQS)- вграден спектрофотометър и инструменти за управление на цвета, които дават възможност за автоматично калибриране и профилиране. Също така осигуряват точното и стабилно възпроизвеждане на цветовете, при минималното участие на оператора.

 

Моделът Xerox Color C75 Press е предназначен за хора, които искат да започнат или да разширят бизнеса си в областта на дигитален печат. Планира се C75 да замени Xerox 700i Digital Color Press.

Основно предимство на модела Xerox Color C75 Press е неговата универсалност. Машината отпечатва до 75 страници непромазана хартия в минута и до 51 страници при работа с промазана.

Друг плюс на C75 са разширените и възможности за сканиране и копиране, в това число автоматичен двустранен скенер със скорост до 200 изоб./мин.

Продажбите на Xerox Color J75 и Xerox Color C75 Press извън пределите на Северна Америка ще започнат на 1 март 2013 година.

Източник: news.xerox.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.