Едноцветна цифрова преса с 200 отпечатъка в минута

2371

Xerox представиха нова едноцветна дигитална печатна машина, за която твърдят, че ще отвори нови възможности за печалба на доходни пазари като създаването на промоционални материали и книги в къси тиражи

Скоростта на печат е обявена като 200 отпечатъка в минута. Системата за обръщане на листовете на Nuvera 200 EA дава на потребителите конкурентно предимство в производителността и качеството на печата, казаха Xerox.

Системата е подходяща за изделия с голям обем, които изискват прецизност на детайлите, високо качество на изображенията и ясни полутонове. Това я прави особено подходяща за технически ръководства, сметки, книги. Nuvera 200 EA е създадена на базата на Nuvera 288 EA. Обявената разделителна способност е 4,800 x 600 точки на инч, а линиатурата е 156 линии на инч.  

Машината използва патентованият от Xerox Emulsion Aggregation Toner, за който се твърди, че дава резултати, сравними с тези на офсетовия печат. Xerox добавят, че Nuvera 200 EA печата двустранни изделия два пъти по-бързо като съчетава две печатни системи, които работят като една машина. Nuvera 200 EA продължава да работи, дори ако една от системите има нужда от ремонт.

Източник: xerox.com
На снимката: Xerox Nuvera 200 EA

Интернет портал за печатни технологии.