Етикети с памет от Xerox повишават сигурността в опаковките

1580
Етикети с памет от Xerox повишават сигурността в опаковките

От Xerox в партньорство с Thinfilm предлагат на бизнеса иновация в сигурността на етикетите, чрез своите продукти „Xerox Printed Memory”. Чрез тях се позволява събиране и съхранение на информация, за оригиналността и състоянието на даден продукт.

Xerox Printed Memory

 

Те представляват отпечатан, силно защитен, самозалепващ етикет от тънък синтетичен субстрат, съдържащ до 36-битова вградена презаписваема памет. Това позволява запис на голям обем от информация, сред която: серийни номера, дата на годност, брой презареждания и други. Интересна възможност е, че чрез тези интелигентни етикети се дава възможност за многократно пълнене на опаковки по безопасен и сигурен начин, което е подходящо за различен тип продукти и услуги.

 

Xerox Printed Memory

Разработен е и продукт с по-висок клас криптографска защита, който съдържа уникален криптиран код в паметта. Той може да бъде удостоверен само от предварително одобрен четец със специализирано приложение. Това отваря пътя на тази технология към производителите на лекарства, козметика и правителствените агенции. Самата криптографска опция е създадена от PARC, компания част от групата на Xerox.

 

Xerox Printed Memory

Поради факта, че този тип етикети се произвеждат посредством отпечатване, цената им е чувствително по-ниска от технологиите, базирани на RFID. Достъпът до информация се гарантира посредством директен контакт с етикета, а скоростта за това е под 1 милисекунда.

Източник: www.xerox.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/