Ксерокс България отбеляза 50 години сервиз у нас

1454
Ксерокс България отбеляза 50 години сервиз у нас

Специален гост на събитието беше Георги Вътев – първият сертифициран български техник на Ксерокс у нас.

Сервизът на Xerox в България започва работа през 1969 г. и е организиран от ДИП „Канцеларски Машини” – държавна фирма с национален обхват, чиято сфера на дейност е всичко, с което може да се оборудва един офис – от датници, през циклостилни и пишещи машини, до първите компютри „Правец”.

 

 

Специален гост на партито беше г-н Георги Вътев – първият сертифициран български сервизен техник на Xerox за България. Първите сервизни техници на Xerox за България завършват първото си обучение в края на 1969 г. Курсът е проведен в обучителния център на корпорацията в Лондон, а поводът е нуждата от професионални техници, които да обслужват копирните устройства Rank Xerox 660 и 720.

 

 

Управителят на Ксерокс България, Юриян Григоров връчи специален подарък на Георги Вътев – статуетка на титан Атлас, който носи света на раменете си. 

 

 

Юбилеят уважиха партньори, клиенти и приятели на Ксерокс България.

Повече за историята на Ксерокс България у нас вижте тук.

Повече за историята на сервиза вижте тук.

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.