Монохромен лазерен принтер с компактни размери и ниска цена

2772

Xerox Phaser 3140 предлага най-висок работен обем в своя клас – 10 000 страници на месец

Xerox България представи нов монохромен лазерен принтер с компактни размери и висока продуктивност. Въпреки че Xerox Phaser™ 3140 е персонален принтер от базово ниво, той предлага бърз печат – до 18 страници A4 в минута, високо качество на отпечатъка, надеждно функциониране и впечатляващ набор от характеристики, които го правят особено сполучлив избор за малкия бизнес, домашните офиси или за лично ползване.

“Phaser 3140 предлага печат, отговарящ на разнообразните нужди на клиентите, при това на достъпна цена,” заяви Елена Халянова, Мениджър дистрибуция в Xerox България. “Притежава всички характеристики, които очаквате от принтери от ниския клас.”

Към момента новият Phaser 3140 предлага най-висок работен обем в своя клас – 10 000 страници на месец, което покрива всички ежедневни печатни операции в една бизнес-ориентирана работна среда. Устройството е добре пригодено и за лично ползване – работи безшумно и заема малка част от работното пространство (360 x 389 мм).

Компактните размери на новия модел се дължат на вградената основна тава, която предпазва хартията от прах и предлага възможно най-добрия капацитет за този клас – 250  листа. Така се ограничават до минимум прекъсванията за презареждане с хартия и продуктивността се повишава. За подаване на разнообразни носители със специални размери се изполва втора многоцелева тава. Отпечатването на първата страница отнема само 8 секунди. Принтерът предлага резолюция  600×600 dpi, като може да достигне съответно до 1200×600 за отлично качество на изображенията.

Phaser 3140 предлага впечатляващ набор от лесни за използване и полезни функции. Сред тях са редица възможности за нагласяване на размера на изображението – мащабиране, намаляване/увеличаване, припокриване с размерите на медиите. Принтерът предлага значителен брой функции за съкращаване на разходите – режими за икономия на тонер и на електроенергия, функция N-up (за отпечатване на няколко страници върху един лист), анулиране на вече подадени задачи за печат, ръчен двустранен печат при работа под Windows. Като допълнителни характеристики могат да се изброят функцията за печат на водни знаци, ръчната изработка на брошури и функцията за печат на плакати (чрез отпечатване на части от изображенето върху отделни листа и сглобяването им в плакат с по-голяма площ).  

Новият модел е лесен за инсталиране и поддръжка. Предлага съвместимост с различни работни среди като Windows, Mac и Linux, а също и възможности за свързване в мрежа (USB 2.0 връзка). Устройството разполага със 150-MHz процесор, 8 мегабайта вградена памет и предлага избор на тонер касети с различен капацитет: разширен – за 2 500 страници и стандартен – за 1 500 страници.  

Phaser 3140 е сертифициран по ENERGY STAR®, за ниско потребление на електроенергия. Устройството е с едногодишна гаранция.

Новият модел вече е на българския пазар и се предлага в партньорската мрежа на Xerox в страната.

Xerox Phaser 3140

Източник: Ксерокс България

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.