Най-добрите фотографии от Фото Форум 2007 г.

4935
Най-добрите фотографии от Фото Форум 2007 г.

Фото Форум и Xerox България представят в изложба „Най-добрите фотографии от Фото Форум 2007 г.” Вижте ги !!! Всички фотографии са отпечатани на Xerox DocuColor 5000.

На 3 декември т.г. от 18.30 ч., в столичната галерия „Сезони” (www.galleryseasons.com), в Дом на културата Средец, ул. Кракра 2А, се състоя откриването на изложбата „Най-добрите фотографии от Фото Форум 2007 г.”. Изложбата се реализира с партньорството на Xerox България, която за трети пореден път подкрепя изявите на форума.

Настоящата изложба е двадесет и втората на Фото Форум. За разлика от досегашните, които са били посветени на определени теми, сега за първи път най-популярният български сайт за фотография прави годишен преглед на най-добрите снимки, представени през годината.

За участие в изложбата са били изпратени над 500 фотографии, от които са селектирани 105, всичките от различни автори. Критерият за подбор е бил рейтингът на съответната фотография да бъде над определен праг. Рейтингът се формира от оценките, дадени на съответната снимка от регистрираните във форума участници.

Всички фотографии, участващи в изложбата, са отпечатани на цветна дигитална система Xerox DocuColor 5000 със съдействието на представителството на Xerox в България. На такъв клас машини на Xerox за графичната индустрия се произвежда повече от половината дигитално отпечатана продукция в света.

Xerox DocuColor 5000 предлага надеждност и константно високо качество, което ще отговори на очакванията и на по-взискателните фотографи. Предимство на дигиталната преса е работата с широк набор медии. Скоростта на печат е 50 цветни страници в минута, при резолюцията до 2400 x 2400 dpi.
Машината има възможности за изготвяне на разнообразна полиграфическа продукция като брошури, плакати, листовки за директна поща, етикети и други разнообразни пълноцветни рекламни материали.

-XXX-

Фото Форум – е най-големият български сайт за фотография. Носител е на множество награди и медали. Екипът му успява за последните години да организира различни конкурси, на които потребителите на сайта представят свои творби. Стотици са авторите взели участие в различните изложби на форума. Много млади хора са започнали творческия си път от него и черпят професионална информация. Форумът е медиен партньор на специализираните издания сп. „Одисей“, сп. „ФО“, сп. „Photo & Video Digital“, както и на събитията Фотоваканция и Фотофиеста.
(www.photo-forum.net)

XEROX е лидер в производството на целия спектър от цифрово печатно оборудване, от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване на ефективността на работата и доходността на бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международни корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълен спектър от услуги, свързани с продажба и техническо обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 976 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ралица Николова, PR Manager, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com

Интернет портал за печатни технологии.