Нови цветни възможности с най-продуктивната дигитална преса в света-Xerox iGen3

1652
Нови цветни възможности с най-продуктивната дигитална преса в света-Xerox iGen3

Нови довършителни опции и още по-впечатляващо качество с водещите полиграфски системи Xerox iGen3.

Xerox предложи нови възможности за довършителни операции към най-продуктивната дигитална печатаща система в света – Xerox iGen3. Компанията представи новите опции по време на годишната On Demand Conference and Exposition, водещо събитие за принт индустрията, което се проведе в Бостън, Масачузет, през първата седмица на март т.г.

Сега, пресата Xerox iGen3 е още по-продуктивна с нововъведения за още по-високо качество на изображението и нови функции за автоматично производство на книги и справочници.

International Color Consortium (ICC) DeviceLink Profiling е нов инструмент за управление на цвета при Xerox iGen3. С негова помощ клиентите могат да създадат собствени RGB и CMYK профили в реално време, при първоначалните настройки, с използване на in-line спектрофотометри за по-бързо и точно възпроизвеждане на цвета. Спецификациите по ICC са широко използвани в графичната индустрия. International Color Consortium DeviceLink Profiling е на разположение във всички iGen3 преси, снабдени с Xerox FreeFlow® Print Server 6.0.

Модулът C.P. Bourg Bleed Crease е добавка към C.P. Bourg Document Finisher (BDFx), предлаган за системите Xerox iGen3. Служи за изработката на брошури, подвързани като стандартна тетрадка, с чисто и плътно сгъване, като поддържа богато разнообразие от медии, вкл. и с покрития.

В момента в света са инсталирани повече от 2000 Xerox iGen3 преси, като 275 клиента са инсталирали 2 и повече Xerox iGen3 системи за задоволяване на повишеното търсене на цветна печатна продукция, като: маркетингови брошури, фотографски издания, каталози, персонализирани брошури за директен маркетинг, фактури, формуляри и други материали, съдържащи променлива текстова и графична информация. В света, който става все по-еко-съобразен, печатът при поискване придобива все по-голямо преимущество, заради факта, че създава продукция в определен обем и само тогава, когато е необходимо. Това от своя страна намалява количеството отпадъци и необходимото складово пространство.

126 големи компании от цял свят, притежатели на дигиталната преса Xerox iGen3® Digital Production Presses отпечатват месечно на една машина над 1 млн. страници. Най-големият брой отпечатани страници досега на една преса iGen3 за месец е 3 млн. страници. Средният месечен обем продукция на всички преси Xerox iGen3 е 500 000 страници.

В България първата система Xerox iGen3 беше поръчана от студио за дигитален печат Фреш Дизайн и инсталирана през декември 2007 г. В началото на тази година година “Печатница на БНБ” АД пусна в експлоатация втората на българския пазар дигиталната преса Xerox iGen3 110.

От пускането на Xerox iGen3 през 2002 г. до днес, дигиталната система предоставя широк диапазон от приложения и генерира печалби чрез изключително рентабилен цветен печат. Xerox продължава да бъде лидер в отпечатаните обеми цветни страници, като бележи ръст от 30 процента от 2006 до 2007 г.

„Пресата iGen3 е основен фактор, който формира тенденциите на дигиталния производствен цветен пазар. Тя е катализатор на ръста на дигитални цветни страници, голяма част от които допълват офсетовото производство в полиграфския бизнес, който разчита и на двете технологии„ – каза Riley McNulty, ръководител изследване “Производствен пазари и пазари на широкоформатeн печат” в IDC – международен източник на пазарна информация и консултантски услуги. „Пресата iGen3 продължава да получава заслуженото внимание на пазара заради нейната иновативна технология, продуктивност и качеството на изображенията”.

Според консултантската фирма Pira International, възможностите на международния пазар на дигитален печат се оценяват на 68 млрд. долара през 2007 г., и тази цифра се очаква да се удвои до към 2012 г.

– XXX –

XEROX е лидер в производството на целия спектър от цифрово печатно оборудване, от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване на ефективността на работата и доходността на бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международни корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълен спектър от услуги, свързани с продажба и техническо обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ралица Николова, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com

Интернет портал за печатни технологии.