Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Нововъведенията на Xerox печелят признанието на индустрията

1540

Корпорация Xerox приключи 2008 г. спечелвайки повече от 230 награди в бранша, с 20 процента повече от миналата година.

Реномирани професионални издания и независими организации за тестове и проучвания по цял свят наградиха офисните продукти и услуги на Xerox, заради множеството преимущества като качество на печат, експлоатационни качества и технически нововъведения.

Най-скорошното признание дойде от Buyers Laboratory Inc. (BLI), която през декември даде върхова оценка на Xerox за изключително качество на цветния печат и за технически нововъведения.
BLI, независима лаборатория за тестове, присъди на компанията две  награди за „Изключителни Постижения” – за постоянно превъзходно качество на печат в цялата серия цветни мултифункционални принтери и още една – за нововъведения при принт драйверите. Лабораторията провежда интензивни сравнителни тестове на документообработващи продукти, сравнявайки цялостното представяне, продуктивност, надеждност и лекота на употреба, както и много други експлоатационни фактори.

„Тези награди за „Изключителни Постижения” отразяват нашите усилия да се съсредоточим върху това, което харесват клиентите, какво очакват и от какво имат нужда,” каза Рик Дастин, президент на Xerox Office Group. ”Ние разработваме продукти, които са съобразени с потребностите на клиента, а не обратното – и успехът на тази философия е очевиден.”

Мултифункционалните принтери Phaser® 3300MFP и Phaser 3635MFP също бяха оценени от BLI с награда „Избор на годината”. Xerox събра общо девет такива награди за продукти и софтуерни решения през изминалата година.
През 2008 г. Xerox получи признание от водещи независими компютърни и IT организации в повече от 20 страни. Продуктите, които спечелиха награди се простират от софтуер, скенери, цветни принтери и мултифункционални системи – сред които сериите DocuShare®, DocuMate®, DocuColor®, Phaser и WorkCentre® – до високо-скоростни дигитални производствени технологии като индустриалните преси Xerox iGen4™ Digital Production Press и Xerox Nuvera® 100, 120, 144 и 288.

Xerox бе поставен от Gartner, Inc. в „Зоната на лидерите” в „Квадранта на влияние за управление на печатни услуги на световно ниво” и в „Квадранта на влияние за МФУ и принтери”. „Квадрантите (зони) на влияние” предлагат визуализация на тенденциите на пазара, развитието му и ролята на участниците в него, според които Gartner оценява компаниите въз основа на цялостната им визия и на способностите им да предлагат решения и услуги. Като добавка към това Better Buys for Business, реномирана и авторитетна организация в сферата на офисното оборудване за дигитализиране на документи, награди продукти и решения на Xerox с „Избор на редактора” цели 33 пъти през 2008 г.  
Компанията получи признание също и за своя принос в сфери като разнообразието, етиката, семейно насочената политика и за програми за опазване на околната среда.

Инвестициите на Xerox в нововъведения са дали на пазара повече от 100 продукта за последните три години, изграждайки най-обширното портфолио в индустрията и в историята на Xerox. Компанията ще представи всички свои наградени продукти, услуги и процеси на няколко професионални форума през 2009 г. включително ITEX в Лас Вегас, FOSE във Вашингтон, D.C., AIIM/On Demand във Филаделфия, и Print 09 в Чикаго.

– XXX –
XEROX е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ивайло Ботушанов, New Moment PR, тел: 963 12 72, ivo@newmoment-bg.com

Интернет портал за печатни технологии.