Платформа за управление на цвета на Xerox

1105

Confident Color е платформа на Xerox, целяща да гарантира на потребителите постигането на наситен, постоянен и точен цвят чрез дигитални печатни технологии.

Тъй като в този процес има и други важни фактори, освен технологията, програмата включва консултиране, развитие на бизнеса, партньорски услуги и персонализирани решения.

„Поради факта, че професионалистите в печатната сфера често използват различни устройства в една и съща печатна база, постоянството на цвета е много важно. Xerox се изправи пред това предизвикателство и пренесе надеждния цветен дигитален печат в 21-ви век,” каза Франк Романо, почетен професор на Технологичния институт в Рочестър.

Автоматизацията е жизнено важна за успешното управление на цвета
На технологичния хоризонт, цифровите печатни машини на Xerox са единствените, които автоматизират и трите най-важни стъпки в процеса на управление на цвета: калибриране, профилиране и създаване на точни цветове.

Калибрирането и профилирането се управляват от Automated Color Quality Suite (ACQS) на Xerox, който поддържа прецизността на цветовете за всички приложения, включително маркетингови материали, брошури и директна поща. Автоматизацията не само спестява време, но осигурява и постоянно качество на цветовете при всеки отпечатък, дори и от различни дигитални печатни машини.

REAL Digital International разчита на технологичните решения на Xerox, за да гарантира постоянство на цветовете, по-кратки срокове за продукция и по-ниски цени.

„Със своето матово сухо мастило печатните машини iGen4® EXP ни позволиха да постигнем водещ пазарен дял, който дължим на постигането на впечатляващи цветове“, каза Дейвид Лейбърн, управляващ директор на REAL Digital International. „С тези печатни машини ние сме сигурни, че качеството на цветовете ще е еднакво, независимо дали създаваме 1 или 50 000 страници. Увереността, която вдъхва на нашите клиенти, е изключително важна.”

Експертни съвети, услуги и персонализирани решения
Confident Color на Xerox помага на Mimic Print & Media Services да утроят печатния си обем, като същевременно осигуряват постоянно качество на цветовете при такива приложения като корпоративни лога и брошури. Освен това компанията е намалила драстично сроковете си за предаване на готовата продукция.

„Консултантският екип на Xerox ни помогна да постигнем целите си. Тренингът определено ни даде конкурентно предимство,” каза Лаура Амброзик, президент на Mimic Print & Media Services. „Не вярвам някой да е допринесъл повече за управлението на цветовете от Xerox.”

Допълнителните ресурси от Xerox Confident Color включват:

  • Консултантски услуги за бизнес развитие от Xerox и пакет с инструменти ProfitAccelerator®, които помагат на потребителите да се справят с нови услуги като кросмедиен маркетинг и печат на снимки.
  • Иновативни бизнес партньорски решения като CGS-ORIS гарантират, че цифровите и офсетовите технологии работят заедно и водят до желаните резултати.
  • За специфични нужди при управление на цветовете могат да бъдат създадени персонализирани решения.

За да научите повече за Confident Color, моля посетете www.xerox.com/confidentcolor.

Източник: xerox.bg

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.