Принтер на Xerox с Memjet печатна технология

2096

От компанията Xerox представиха цветния широкоформатен принтер IJP 2000 с печатащи глави на Memjet

Xerox IJP 2000 е предназначен за производство на постери, транспаранти, банери, PoP-материали и др. Особеност на модела е, че може да печата върху листови и ролни материали с ширина до 1060 мм. Максималната скорост на печат на Xerox IJP 2000 е 420 м2/ч при резолюция 1600 dpi., а максималния грамаж на медиите до 190 г/м2.

IJP2000

При печат на банери дължината на отпечатъка може да достигне до 9 м. От Xerox отбелязват, че скоростта на IJP2000 е до 40 пъти по-голяма от подобните конкурентни принтери на пазара, при това, скоростта и качеството на отпечатъка на IJP 2000 се запазват независимо от типа и широчината на използвания материал. Принтерът се управлява с RIP Caldera Grand RIP Plus.

Xerox IJP 2000 може да печата върху текстилни материали, винил, беклити, фолиа, канава, хартии с и без покритие и др. Мастилата са на водна основа.

 

 

„Очакваме, че IJP2000 ще стане водещ принтер на пазара, заради съвместяването на скорост и качество“, – казва вицепрезидентът на Xerox Inkjet Business, Дъстин Граупман.

Планира се продажбите на Xerox IJP2000 да започнат от юли.

Превод: инж. Васил Станев
Източник: industrialprinting.info

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.