Продажбите на iGen4 поддържат търговските резултати на Xerox за последната четвърт на годината

1772

Xerox обяви годишна печалба от 230 милиона долара за 2008, при годишен приход от 17.6 милиарда долара и печалби от последната четвърт 1 милион долара – почти 100% спад спрямо предишните години.

От компанията отчитат, че нестабилността на валутата, намаляването на складовите наличности на дистрибуторите и отслабването на икономиката като цяло, рефлектира върху нейните резултати и предупреждават, че резултатите за първата четвърт на 2009 ще бъдат по-ниски от анализните прогнози.

Ан Мълкахи, президент и главен изпълнителен директор на Xerox сподели: „За нас продължават да бъдат най-важни парите в брой и производителността, за да можем да поддържаме гъвкавостта си в тази нестабилна среда. Вярваме, че стабилният ни баланс и дисциплина при намаляване на разходите са ключът към ефективно управление в това трудно икономическо време.“

По информация на printweek.com, aмериканските информационните емисии са съобщили за временен спад на стойността на ценните книжа на Xerox, която бързо е възстановена до начална разменна цена от около 7 $ .

Бизнеса с производствени системи на компанията отбелязва 13% спад в постъпленията за последната четвърт на 2008, заедно със 17% спад в продажбата на оборудване, водено от 11% в продажбите на черно-бели устройства. Въпреки това, приходите от продажбата на цветни производствени преси като iGen4 и 700 имат 4% повишение.

Следпродажбения доход спада с 8% за четвъртинката, като продажбата на консумативи, хартия и други в размер на $850 милиона спада с 11% всяка година.

Xerox Global Services отбелязват разстеж за годината от 3%, вкарвайки $3.5 милиарда в годишния доход.

Източник: printweek.com

Интернет портал за печатни технологии.