Проучване на Xerox: През 2018 година само за 10% от процесите в публичния сектор ще се използва хартия

826
Проучване на Xerox: През 2018 година само за 10% от процесите в публичния сектор ще се използва хартия

Ново проучване на Xerox сред 200 старши IT мениджъри в публичния сектор на САЩ и Западна Европа показва нагласите на анкетираните, че основните процеси ще бъдат изцяло цифрови през 2018 година.

xerox
Въпреки това към момента 55% от анкетираните признават, че поне за половината от процесите се използва хартия и само 6% са твърдо убедени, че до две години всички услуги ще са изцяло електронни, без необходимост от използване на хартия.

Основните очаквания при преминаването от хартия към електронни услуги на над 50% от анкетираните е в ускоряването на работния процес и производителността. 54% от анкетираните отбелязват, че техните агенции все още използват хартия за издаването на договори и поръчки, но над 40% твърдят, че това води до оскъпяване и пробиви в сигурността. В същото време 29% заявяват, че все още използват хартията като метод за комуникация с техните клиенти. Това обаче не пречи на анкетираните да прогнозират, че след две години само за средно 9% от всички ключови бизнес операции в техните организации ще е необходима хартия.

Изследването също така показва, че компаниите в Канада като цяло са най-напред, в сравнение със своите глобални партньори, в процеса на преминаване към електронни услуги. Това е най-характерно за процесите фактуриране, договори, HR, вертикални и оперативни процеси, и други.

Заключението на Xerox е, че като цяло сред компаниите има интерес за дигитализиране на работните процеси, но в по-голямата си част те работят с големи обеми информация на хартия. Пак според тях се наблюдава застой в процесите на дигитализация, поради несъответствието между визията на организациите и предприеманите стъпки за това. Целият доклад може да бъде изтеглен от сайта на Xerox.

Източник: securitysales.com

Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/