Слухове за сливане на Xerox и RR Donnelley

1429
Слухове за сливане на Xerox и RR Donnelley

За момента Xerox неофициално отрича вероятността от сливане с най-голямата печатна група в света, RR Donnelley.

 Слухове за сливане на Xerox и RR Donnelley

 

По-рано миналата седмица Bloomberg публикува статия която твърдеше, че Xerox е в начални етапи за закупуване на RR Donnelley, компания с централа в САЩ и годишен оборот от 8,8 милиарда евро. От друга страна, според информация на Wall Street Journal, Xerox, която е в процес на разделяне на дейността си в две компании, неофициално отрича това твърдения.

Нито една от компаниите не е заела официална позиция
Въпреки, че за момента изглежда, че сделката е отложена, вестникът предлага някои детайли за характера ѝ. Според изданието RR Donnelley са предложили на Xerox да слеят целия си бизнес с компанията Xerox Corporation, която ще поеме графичния и документния бизнес на Xerox след разделянето. Според Wall Street Journal предложението на RR Donnelley е за сделка, при която компанията, която се продава, отделя активите, които купувачът не желае в нова фирма. Така купувачът получава само активите, които желае, чрез реорганизация, която не увеличава данъчното натоварване.

Сделката е малко вероятна
Според информацията на вестника, ако сделката се беше реализирала, изпълнителните кадри на Donnelley щяха да ръководят бизнеса и да реализират икономии от „няколкостотин милиона долара“.

Това, обаче, вече изглежда съмнително, тъй като вестникът информира, че Xerox са отказали предложението на Donnelley, тъй като намират, че сегашният им план за разделяне на две компании е „по-малко рискован.

Xerox ще се раздели на две компании в края на годината – Xerox Corporation с оборот 8,4 милирада евро и дейност, свързана с управлението на документи и графичната индустрия и Xerox Corporation, и компанията за бизнес аутсорсинг с оборот 7 милиарда евро, Conduent.

Източник: bloomberg.com, www.wsj.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.