Софтуер на Xerox съветва как да печатаме по-разумно и природосъобразно

1213

Ново приложение а серията офисни системи ColorQube помага на IT мениджърите да извлекат максимум ползи от технологията с твърдо мастило

Xerox представи нов софтуер за своите мултифункционални системи ColorQube™ 9200, който се грижи за по-зелен печат и по-ниски разходи в офисна среда.

Серията Xerox ColorQube™ 9200 се предлага в България от септември 2010 г. Базирана на природосъобразната технология за печат с твърдо мастило (solid ink), тя осигурява цветен печат при забележително по-ниски разходи и грижа за околната среда, без компромис в качеството на изображението и работата на устройството. Вместо тонер касети, ColorQube 9200 работи с нетоксчини, подобни на пастели мастилени кубчета, които се зареждат изключително лесно. Това е и първата офисна система на Xerox, за която са разработени специални планове за хибридно използване на цвета (Hybrid Color). С тези планове, клиентите заплащат само количеството цвят, което са изразходвали за дадена страница и по този начин значително намаляват разходите си за цветен печат.

Уеб базираният софтуер Xerox Print Advisor® е допълнителен безплатен инструмент за интелигентно управление на печатния процес. Той използва екранни съобщения, информиращи потребителите как да печатат по-икономично и природосъобразно. Например, ако изберете да отпечате обемен документ едностранно, на екрана ще получите напомняне за възможността за двустранен печат.

В допълнение, софтуерът събира данни за всички печатни задачи, както и за броя отпечатани страници дневно от всеки потребител. Детайлният отчет дава ценни сведения на IT отдела и гарантира вземането на по-информирани и отговорни решения при печат.

За корпоративни цели Xerox предлага версията Print Advisor Premium, която ще осигури подробна информация за всички мрежови принтери и мултифункционални офисни устройства, както и за тези, директно свързани към персоналните компютри на потребителите. Администраторите сами могат да създават допълнителни събщения за крайните потребители.

„Xerox Print Advisor е прецизно обмислено приложение, което ще направи потребителите по-отговорни”, твърди Jon Reardon, директор Office Document Technologies, InfoTrends. “Това е мощен инструмент за ограничаване на въздействието на печатния процес върху околната среда.”

Благодарение на технологията с твърдо мастило, серията ColorQube 9200 намалява разходите при цветен печат с до 62 процента, произвеждайки с 90 процента по-малко отпадъци от суровини в сравнение с лазерни принтери от същия клас.

Print Advisor е достъпен като безплатно приложение за всички клиенти на серията ColorQube 9200 и може да бъде изтеглен от www.xerox.com/printadvisor. Print Advisor Premium може да бъде поръчан в партньорската мрежа на Xerox България.

Print Advisor Premium

Източник: xerox.bg

Интернет портал за печатни технологии.