Тонерът на Xerox iGen отговаря на всички изиквания за опаковки на сухи храни

1597

Същевременно според специализираната в индустрията консултантска къща Pira International до 2014 г. се очаква световният пазар за дигитален печат на опаковки и етикети да достигне до 6,75 милиарда щатски долара.

Дигиталните печатни преси на Xerox от серията iGen и използваните от тях тонери съответстват на изискванията на Администрацията за храни и лекарства (FDA) относно опаковането на сухи храни. Дигиталният печат улеснява бързото създаване на опаковки, дори и в къси тиражи, както и оптимизирането на разходите, като съкращава времето, в което достигат до пазара.
 
С решенията си за дигитален печат на опаковки Xerox прави възможно пакетирането в кратки срокове и къси тиражи, което отговаря на нуждите на пазара при промоционални акции или изработката на специализирани и прототипни продукти. По-долу са изброени няколко примера на приложения в тази област:

  • Брандирани кутии за домашно приготвени тестени изделия;
  • Кутии за нуждите на кетърингови компании при организирането на фирмени събития или сватби;
  • Опаковки за кафе и чай. 

Други ползи на опъковъчните решения на Xerox включват:

  • Възможност да се намалят разходите, свързани със складирането, съхраняването и изхвърлянето на „остарелите” опаковки – което позволява на производителите да вложат своите средства за маркетинг в по-стойности дейности;
  • Възможност за производство на цялостна печатна кампания – от създаването на опаковката до печата на рекламната брошура или други промо материали за мястото на продажбата;
  • Възможност да бъдат подкрепени сезонни маркетинг кампании и да се реагира по-скоростно в конкурентни пазари.

Решенията на Xerox за дигитален печат на опаковки са изложени на щанд 400 на най-голямото американско изложението за графичната индустрия – Graph Expo 2011, което се провежда в Чикаго от 11 до 14 септември.

Източник: xerox.bg

Интернет портал за печатни технологии.