Химическа “броня”, разработена от Xerox, удвоява живота на компонентите на принтерите

1457

Учени от Xerox Corporation създадоха химическо съединение, което защитава фототрансферните елементи на машините, използващи ксерографски процес.

Разработката осигурява защита от нормалното износване и изтриване на светлочувствителните елементи. Така животът им може да се увеличи до близо един милион оборота – почти двойно повече от обичайното.

„Дългият живот на фототрансферният елемент намалява нуждата от подмяна на касети, като намалява загубите с 33 процента”, каза Yonn Rasmussen, вицепрезидент на Xerographic Component Systems Group.“Сервизните интервали ще са по-големи и така прекъсванията на работния процес ще са по-малко, което ще доведе до повишена продуктивност”, добави Rasmussen.

Фоточувствителните елементи са изградени от многослоен тънък филм. Те превръщат светлината в електростатични изображения. Налага се да бъдат сменяни периодично заради износване на повърхността и драскотини, които могат да нрушат качеството на изображението.

Новата технология е приложима в стандартните машини без нужда от допълнителни промени или повишаване на цената за потребителя. Изобретението ще намери широко приложение в продуктовата гама на Xerox и за пръв път е включено в производствените монохромни принтери 4112 и 4127.


На снимката: система за печат  Xerox  4112
Автор: Мартин Новев
Източник: www.xerox.com

Интернет портал за печатни технологии.