Юлиан Григоров е новият генерален мениджър на Xerox Central Eastern Europe Distributor Group

2241
Юлиан Григоров е новият генерален мениджър на Xerox Central Eastern Europe Distributor Group

Изпълнителният директор на Xerox България Юлиан Григоров е повишен в длъжността генерален мениджър на Xerox Central Eastern Europe Distributor Group.

 

Досега, заедно с позицията си на ръководител на офиса на технологичната компания у нас, той беше и оперативен директор за региона.

Това назначение идва след няколко успешни международни позиции в структурите на Xerox през последните 12 години. През 2003-та започва кариерата си като мениджър сервизни партньори за Централна и Източна Европа. В следващите три години, до 2006-та, е сервизен мениджър на Xerox Евразия – пазар от 22 държави от бившия съветски блок и Балканите.

 

Макар и влизането на България в ЕС през 2007-ма да е емблематично, Юлиан Григоров „прави стъпка“ на изток и е назначен за регионален директор на Xerox за Централна Азия, каквато е и последната му позиция, преди да се върне у нас.

Xerox Central Eastern Europe Distributor Group, включва 13 страни – България, Сърбия, Македония, Косово, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватска, Литва, Латвия, Естония и Молдова. Юлиан Григоров е завършил инженерна специалност – ядрена физика и второ образование – индустриален мениджмънт. Има специализации в Русия, Австрия, Великобритания и САЩ.

За Xerox
Xerox (NYSE: XRX) e глобалният лидер в бизнес процесите и управлението на технологии и документи. Компанията помага на организациите да преобразуват начина, по който управляват бизнес процесите и информацията си. Централата на компанията в Норуолк, Кънектикът, предлага бизнес услуги, печатно оборудване, хардуерни и софтуерни технологии за управление на информация – от данни до документи. Екипът на Xerox включва повече от 140 000 служители, а бизнесът ни се случва в над 180 страни.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.
Xerox България развива и цялостното управление на комплексни проекти за управление на документния поток и печата, както и оптимизация на документни процеси в посока спестяване на разходи, подобряване на ефектите върху околната среда, печат от мобилни платформи, подобряване на информационната сигурност и автоматизация, с използването на последните иновации в световен мащаб.

Още информация за Xerox България:
http://www.facebook.com/XeroxBulgaria
www.xerox.bg

Контакти:
Ваня Василева, Маркетинг мениджър & Продуктов мениджър А4, Xerox България и Източна Европа,
тел: 02/460 69 11,
Vanya.Vassileva@xerox.com

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.