3D преглед на задачи за печат от Xerox

2520
3D преглед на задачи за печат от Xerox

Учени от компанията разработват триизмерна визуализация на документи за принитиране „без изненади”

Подготвянето на брошури и флаери, сгънати по специален начин може да отнеме много време и да се окаже скъп процес за принт провайдърите. Не за дълго, обаче. Учени от Корпорация Xerox създадоха технология, която изпозлва 3D софтуер, чрез която принт провайдърите виждат предварително цялостното оформление преди да пуснат файла за печат.

С цел да елиминира един от най-скъпоструващите процеси в печата, новата технология ще ускори подготовката и одобрението на документи – процес, който в САЩ струва 6 долара на всеки долар похарчен за самия печат, според Info Trends*. Със софтуера за 3D визуализация на Xerox, потребителите могат да видят как ще изглежда продукта – текстура, гланц, сгъване, подвързване и всичко останало – още преди мастилото и тонера да докоснат хартията.

„3D визуализацията помага за предотвратяването на скъпоструващи грешки и преработвания” казва Роб Ролстън, Рисърч Мениджър в Изследователския център на Xerox в Уебстър. „Да видиш завършения продукт преди всъщност да бъде отпечатан може единствено да елиминира евентуални грешки – позициониране на хартията, рязане, а дори и композицията на дадено изображение върху страницата – и да доведат до превъзходен печат още при първата бройка.”

Концепцията за развитието на този проект в изследователските центрове на Xerox в Ню Йорк и Калифорния е да помогне на клиентите да осъзнаят всички налични възможности, независимо дали отиват лично в печатницата или изпращат файловете през интернет. 3D визуализацията на документи предлага виртуална разходка за всеки клиент из всяка принт задача. Клиентите могат да видят как програмата разлиства цветна книжка с картинки, или отваря и прегъва тяхната поздравителна картичка, демонстрирайки точно как ще изглежда, когато бъде готова. Ролстън добавя – „Софтуерът позволява на потребителите да произвеждат нови и интересни документи, без да се налага да изучават технологията и речника на печатната индустрия.”

Според Ролстън технологията все още е в процес на разработване. – „След като внедрихме тази идея, както и всички други, ще въвлечем клиентите да тестват постиженията и да определят най-ценните за тях възможности”.

Корпорация Xerox е световен лидер в управлението на документи, технологии и услуги и разполага с най-богатото портфолио от системи и консумативи за цветен и чернобял печат, както и консултантски услуги при управление на документи и аутсорсинг услуги. Продуктите, решенията и услугите на Xerox помагат на компаниите да управляват информацията си. Миналата година Xerox получи наградата National Medal of Technology – най-престижната технологична награда в САЩ. За повече информация посетете www.xerox.com/innovation.

*Info Trends – Международна консултантска компания за стратегии в документните технологии. Занимава се с управление на документация, електронни изображения и дигитален печат.

– XXX –

XEROX е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ивайло Ботушанов, New Moment PR, тел: 963 12 72, ivo@newmoment-bg.com

Интернет портал за печатни технологии.