Allianz показва отговорно отношение към природата с използването на офисна хартия Xerox Recycled

1630

Xerox Recycled е на почти същата цена като стандартната копирна хартия и се предлага от настоящите доставчици на Xerox за България.

Алианц България Холдинг показва своя сериозен ангажимент към устойчиво развитие и опазване на околната среда с увеличаването на дела на рециклираната хартия, използвана за печат на документи от всички дружества на компанията. Само за период от един месец от подписване на споразумението за доставка на рециклирана хартия с марката Xerox Recycled, финансовият холдинг увеличава повече от два пъти количеството на използвания природосъобразен продукт, достигайки 59 процента от общото потребление на офисна хартия.

Сътрудничеството между Allianz и Xerox започва преди повече от година с изпълнението на мащабен проект за предоставяне на услуги по управление на печата (MPS). В рамките на този проект Xerox доставя и сервизира печатащата техника на финансовия холдинг. Следва договор за доставяне на копирна хартия, който от юни 2011 включва и рециклирана хартия.

„Според проучвания на Xerox, между 30 и 60 процента от копираните или отпечатани документи в офиса се използват за вътрешни цели и имат изключително кратък живот ” – споделя Юлиан Григоров, Генерален мениджър на Xerox България и Балкани – „Приветстваме решението на Allianz да преминат към рециклирана хартия за печат на голяма част от фирмената им документация и се радваме, че компания от такъв ранг показва отговорно отношение към ресурсите и устойчивото развитие. С Xerox Recycled всеки потребител може да направи своя директен принос за опазване на природата.”

Природосъобразният продукт Xerox Recycled е изцяло произведен от употребявана хартия. Премахването на мастилата от вече използваната хартия е направено с екологична технология, без използване на химическа белина и оптически избелващи агенти (ОВА). Характеристиките на Xerox Recycled са същите като на стандартната копирна хартия, с изключение на белотата, която е малко по-ниска. Опаковката на хартията също е произведена от 100 процента рециклиран материал.

Xerox Recycled отговаря на стандартите „Blue Angel” и “Nordic Swan” за опазване на околната среда и изключително ниско ниво на вредни емисии, отделяни при производството му. Предлага се в България от настоящите доставчици на Xerox, на почти същата цена като на стандартната копирна хартия.

Xerox Recycled

Източник: xerox.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.