Fuji Xerox пуска нов принтер, работещ със златен и сребърен тонер

3278
Fuji Xerox пуска нов принтер, работещ със златен и сребърен тонер

Моделът Color 1000i е подобрена версия на излезлия през август 2010 година Color 1000. Новата производствена машина ще предложи скорост от 100 отпечатъка в минута и възможност за работа с медии с грамаж до 350 гр/м2, включително и в тъмни цветове.

златен и сребърен тонер

 

От компанията производител твърдят, че новата възможност на машината  ще има най-голям ефект за производителите на каталози, директен мейлинг, флаери, картички и визитки, тъй като те ще могат да предложат допълнителна стойност към продуктите, чрез добавяне на златен или сребърен цвят в предлаганите маркетингови материали.

Тонерите са разработени чрез специфична за Fuji Xerox технология, която позволява използването им върху различни медии без това да се отразява върху качеството на изображението. От компанията производител твърдят, че крайният резултат е съпоставим с качеството при офсетов печат, но с тази разлика, че цялото изображение се отпечатва с едно преминаване на медията през машината.

 

Color 1000i

Лошата новина е, че новите тонери не са съвместими с останалите производствени машини на Fuji Xerox, като Color 1000 или Color 800, и за целта ще е необходимо закупуване на новия модел Color 1000i. Представянето в Япония е планирано за 6 Февруари, а в Австралия продажбите ще започнат в началото на Март.

Източник: www.proprint.com.au
Тескта написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/