KBA и Xerox се насочват към пазара на опаковки от картон с 40-инчова дигитална листова печатна машина

1065
KBA и Xerox се насочват към пазара на опаковки от картон с 40-инчова дигитална листова печатна машина

Първата по рода си дигитална печатна машина интегрира платформата Rapida на KBA и мастиленоструйната технология на Xerox.

Xerox VariJET® 106

 

KBA Sheetfed Solutions, бизнес поделение на Koenig & Bauer Group (KBA), и Xerox обявиха, че ще работят в партньорство по разработването на индустриална дигитална листова печатна машина за пазара на картонени опаковки. Досега за печат на картонени опаковки в голям формат, предназначени за козметични, хранителни и фармацевтични продукти, се използваше само традиционния аналогов офсетов печат.

Пресата KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, интегрира мастиленоструйната технология Xerox Impika® в платформата KBA Rapida® 106. Тя е в последните етапи на разработка и ще отпечатва 4500 листа с размер B1, 750×1060 мм (29.5 x 41.7 инча) на час. Модулната концепция позволява комбинирането на дигитален мастиленоструен печат с опционални възможности, като например нанасяне на лакови покрития и фолиа, ротационно изрязване с щанца, биговане и перфориране.

Между 2015 г. и 2020 г. дигиталният печат на опаковки в световен мащаб ще отбележи общ годишен темп на нарастване (Compound Annual Growth Rate — CAGR) от приблизително 16%. А дигиталният печат на опаковки от картон ще отбележи CAGR от 40%. Дигиталната машина KBA VariJET 106 осигурява предимствата на дигиталния печат, като например персонализиране на опаковки и отпечатване на различни версии на една и съща опаковка, и по този начин открива нови бизнес възможности за индустриалните производствени принтери.

„Като лидер в печата на опаковки, нашите клиенти потвърждават, че се нуждаят точно от такъв продукт, за да се възползват от съществуващата възможност на пазара.“ каза Ралф Самек, Главен изпълнителен директор на KBA-Sheetfed Solutions. „Мастиленоструйната технология на Xerox и нашият експертен опит в печата на опаковки съчетават доказани технологии, за да доставят на пазара подходящия продукт в точния момент.“

„Съчетавайки възможностите на кросмедия маркетинга, web-to-print и автоматизирани работни потоци, с тези на класическия офсетов печат, позволяваме на клиентите си да предлагат нови продукти, които не могат да бъдат намерени на традиционния пазар за опаковки.“ каза Робърт Стаблер, Генерален мениджър, Graphic Communications Business Group, Xerox. „Дигиталната машина KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, ще осигури на доставчиците на печатни услуги необходимата гъвкавост, формат и скорост, за да извлекат полза от тази нарастваща пазарна възможност.“
 
KBA и Xerox ще споделят допълнителни подробности за новата концепция на дигиталната машина по време на презентации на съответните щандове на компаниите на drupa – най-голямото в света търговско изложение за печат, провеждано на всеки три години в Дюселдорф, Германия. През 2016 г. изложението ще се проведе от 31 май до 10 юни.

Дигиталната машина KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, ще бъде достъпна на пазара през 2017 г.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg

Интернет портал за печатни технологии.