Xerox България с нов Генерален директор

2188
Xerox България с нов Генерален директор

Юлиан Григоров е новият Генерален директор на Xerox България, който застава начело на компанията от днес. Новото назначение е във връзка с оттеглянето на досегашния Генерален директор на представителството на Xerox в страната – Огнян Киряков, след дългогодишна кариера в IT компанията.

Юлиан Григоров Григоров идва на този пост след заемане на различни ръководни позиции в международната структурата на Xerox, от 2003 насам. Той започва своята кариера в Xerox, като Мениджър Сервизни партньори за Централна и Източна Европа. От 2003 до 2006 г. заема ръководни позиции в сервизната структура на Xerox- Сервизен мениджър на Xerox България и Балкани, Технически мениджър за Xerox Евразия – пазар обхващащ 22 държави – Русия, Украйна, Естония, Латвия, Литва, Беларус, Румъния, Молдова, България, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора, Албания, Македония, Хърватия, Армения, Азербайджан, Узбекистан, Туркменистан, Казахстан, Киргизстан и Монголия.
През Януари 2007 г. Юлиан Григоров е назначен за Регионален директор на Xerox Централна Азия, с главен офис в Алма Ата, което е и последната му длъжност преди настоящия пост.

Юлиан Григоров е роден през 1961 г., семеен, с две деца – син и дъщеря. Завършил е две висши образования – специалност Ядрена физика в Техническия Университет, София и Индустриален мениджмънт в УНСС. Има професионални специализации в Австрия, Москва и САЩ, като последната му специализация е в колеж за бизнес администрация UCCS в Колорадо Спрингс през септември 2007 година.

ххх
XEROX е лидер в производството на целия спектър от цифрово печатно оборудване, от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване на ефективността на работата и доходността на бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международни корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълен спектър от услуги, свързани с продажба и техническо обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 976 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ралица Николова, PR Manager, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.