Xerox е новият глобален партньор на ΙΒΜ в сферата на дигитализирането и управлението на документи

1164
Spread the love

Корпорация Xerox (NYSE:XRX) ще сканира и дигитализира милиони документи за IBM и клиентите й, според споразумение в световен мащаб, което двете компании подписаха. Xerox поема ролята на глобален партньор при дигитализирането на документация за услугите по управление на бизнес процесите на IBM (Managed Business Process Services), поделение на IBM Global Technology Services.

Управлението на бизнес процесите, което IBM предлага, автоматизира и стандартизира административните функции в сферите финанси, счетоводство, човешки ресурси, управление на връзките с клиентите, ведомостите и отчитането на разходите. IBM ще се възползва от услугите на Xerox за управление на документи, за да даде на клиентите си достъп до дигитална информация, която по настоящем се съхранява на хартиени документи.
Преимуществата на този модел включват по-бързо търсене и откриване на документи, подобрен качествен контрол и по-ниски разходи за съхраняване и инвентаризиране.

„Това партньорство значително ще подобри процеса на предоставяне на услугите ни, ще осигури продължително развитие на клиентите ни и ще понижи разходите, което ще ни задържи конкурентни,” каза Лари Хофман, вице- президент на Global Business Process Delivery, IBM. “Обединяването на опита на двете компании ще осигури по-голяма ценова ефективност и по-бърза реакция към бизнес изискванията на клиентите.”
Xerox управлява центрове за сканиране, дигитализиране и съхранение на документи по цял свят, включително Холандия, Испания, Англия, Бразилия, Япония, Румъния и Северна Америка.

„Адекватното управление на документи е решаващо за повишаване ефективността на едно предприятие,” каза Стивън Кронин, президент на Xerox Global Services. „При съчетаването на услугите на Xerox за управление на документи с опита на IBM в пренасочването на бизнес процеси се получава мощен инструмент, който дава на клиентите конкурентно предимство и измерима възвръщаемост на инвестицията.”

– XXX –

XEROX е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ивайло Ботушанов, New Moment PR, тел: 963 12 72, ivo@newmoment-bg.com

Биографична информация