Xerox замени продуктовата линия DocuColor с Versant 2100

1469
Xerox замени продуктовата линия DocuColor с Versant 2100

Xerox представи нова производствен принтер от средния клас, Versant 2100, който е позициониран между базовите J75, Color 800/1000 и предназначените за по-високо натоварване iGen.

Versant 2100

 

Versant 2100 заменя DocuColor 8080. Продуктовият маркетинг мениджър на Xerox Graphic Communications Business Group за производствени цветни печатни машини Chris Irick изтъкна, че новата платформа Versant има „чисто нов, изцяло преработен дизайн“. „Това не е обновяване на технологията DocuColor, нито обновяване на технологията Color Press. Това е чисто нова технология с вълнуващи възможности,“ добави той.
 
Това дава възможност за печат на 100 страници A4 в минута на хартии от 52 до 300 грама на кв. м. и 80 страници в минута на 301-350 грама на кв. м. Новите възможности включват възможност за работа със същата гама медии като Color Press (включително лен, полиестер и винил), нова система Auto Sheet Clearing и подобрен печат при цветност 4+1.

Versant 2100 има автоматизиран контрол на цветовете, създаване на профили за подравняване на изображението спрямо хартията и по-бързо управление на цветовете с по-малко технологични загуби.  Системата осигурява и поддържане на добър регистър на изображението с помощта на технологията Production Accurate Registration.

Качеството на изображението е подобрено – възможен е печат на плавни преливки, снимки, графики и текст в висока рязкост, благодарение на новата Ultra HD разделителна способност. Печатът вече е с разделителна способност от 1200х1200 точки на инч  и 10-битова дълбочина на цвета – това са с 300% повече пиксели и и по-точно възпроизвеждане на цветовете спрямо стандартните за този клас машини 600 x 600 точки на инч.Според Xerox новата печатна система печата брилянтни и живи изображения с тонера с нисък гланц EA. Машината осигурява и постоянно възпроизвеждане на цветовете.

Предлагат се три опции за контролера – Xerox EX и EX-P 2100 сървъри, базирани на Fiery, и сървърът Xerox FreeFlow.

Източник: news.xerox.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.