Xerox инвестира в разширяване на завод за еко тонер заради нарастващото му търсене

1257

Пететажният завод се простира на 30 480 м2 близо до Рочестър, Ню Йорк. Повече от 32 км тръби и цистерни от неръждаема стомана произвеждат милиарди частици тонер с големината на микрон.

Корпорация Xerox  ще инвестира 25 милиона щатски долара през следващата година за разширяване на завода за производство на емулсионно-агрегиран (EA) тонер. Разширяването цели да се задоволи нарастващото търсене на тонер, произведен по химичен път, за принтерите и производствените преси на Xerox. Проектът ще увеличи с 50 процента производствения капацитет на Xerox на емулсионно-агрегиран тонер в завода на компанията в Уебстър, Ню Йорк.

Заводът за производство на ЕА тонер отвори врати през 2007 г. Повече от 32 км тръби и цистерни от неръждаема стомана произвеждат милиарди частици тонер с големината на микрон. С първоначално планиран бюджет от 60 милиона долара, общата инвестиция за изграждане на завода към днешна дата възлиза на 100 милиона долара. Разширяването на завода ще започне този месец и се очаква да завърши до края на 2011 година. Десет нови инженери и техници ще се присъединят към настоящите 75 служители.

Разработен от Xerox и защитен с повече от 300 патента, ЕА тонерът създава по-прецизен образ, като изразходва по-малко количество тонер на страница. След въвеждане на ЕА тонера, Xerox и Fuji Xerox пуснаха повече от 50 офисни устройства за печат и производствени системи, които работят с него. Днес заводът произвежда ЕА тонер за нуждите на продуктите на Xerox по целия свят.

„Ние сме един от най-големите производители на тонер в света и като такъв разглеждахме различни възможности за разширяване на производствения ни капацитет”, каза Уим Апело, президент на Xerox Global Business and Services Group. „Избрахме да развием настоящия обект не само защото икономически е най-изгодно, но защото така можем да ползваме солидния местен технологичен опит и да инвестираме в увеличение на заетостта в САЩ”.

Пететажният завод се простира на 30 480 м2 близо до Рочестър, Ню Йорк. Сградата е проектирана като енергоспестяваща и ползва 4 000 сензора, които проследяват промяната на температурата, влажността, въздушния поток и други данни.


на снимката горе резервоар с ЕА тонер

Обикновеният тонер се произвежда като физически се стрива сложен полимерен материал на дребни частици с размера на микрон. За разлика от него, ЕА тонерът се генерира по химичен път, който позволява прецизен контрол върху размера, формата и структурата на частиците. Тази нова екосъобразна технология на Xerox води до по-добро качество на отпечатаното изображение, по-нисък разход на тонер и енергия за производство и печат.

Източник: xerox.bg

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.