Xerox инвестира в разширяване на завод за еко тонер заради нарастващото му търсене

1105
Spread the love

Пететажният завод се простира на 30 480 м2 близо до Рочестър, Ню Йорк. Повече от 32 км тръби и цистерни от неръждаема стомана произвеждат милиарди частици тонер с големината на микрон.
Корпорация Xerox  ще инвестира 25 милиона щатски долара презследващата година за разширяване на завода за производство наемулсионно-агрегиран (EA) тонер. Разширяването цели да се задоволинарастващото търсене на тонер, произведен по химичен път, за принтеритеи производствените преси на Xerox. Проектът ще увеличи с 50 процентапроизводствения капацитет на Xerox на емулсионно-агрегиран тонер взавода на компанията в Уебстър, Ню Йорк.

Заводът за производство на ЕА тонер отвори врати през 2007 г. Повече от32 км тръби и цистерни от неръждаема стомана произвеждат милиардичастици тонер с големината на микрон. С първоначално планиран бюджет от60 милиона долара, общата инвестиция за изграждане на завода към днешнадата възлиза на 100 милиона долара. Разширяването на завода ще започнетози месец и се очаква да завърши до края на 2011 година. Десет новиинженери и техници ще се присъединят към настоящите 75 служители.

Разработен от Xerox и защитен с повече от 300 патента, ЕА тонерътсъздава по-прецизен образ, като изразходва по-малко количество тонер настраница. След въвеждане на ЕА тонера, Xerox и Fuji Xerox пуснахаповече от 50 офисни устройства за печат и производствени системи, коитоработят с него. Днес заводът произвежда ЕА тонер за нуждите напродуктите на Xerox по целия свят.

„Ние сме един от най-големите производители на тонер в светаи като такъв разглеждахме различни възможности за разширяване напроизводствения ни капацитет”, каза Уим Апело, президент наXerox Global Business and Services Group. „Избрахме даразвием настоящия обект не само защото икономически е най-изгодно, нозащото така можем да ползваме солидния местен технологичен опит и даинвестираме в увеличение на заетостта в САЩ”.

Пететажният завод се простира на 30 480 м2 близо до Рочестър, Ню Йорк.Сградата е проектирана като енергоспестяваща и ползва 4 000 сензора,които проследяват промяната на температурата, влажността, въздушнияпоток и други данни.

inline_295_https://printguide.info/images/nr_Xerox_EA_Toner_Storage_Tank-c.jpg
на снимкатагоре резервоар с ЕА тонер

Обикновеният тонер се произвежда като физически се стрива сложенполимерен материал на дребни частици с размера на микрон. За разлика отнего, ЕА тонерът се генерира по химичен път, който позволява прецизенконтрол върху размера, формата и структурата на частиците. Тази новаекосъобразна технология на Xerox води до по-добро качество наотпечатаното изображение, по-нисък разход на тонер и енергия запроизводство и печат.

Източник: xerox.bg

Биографична информация