Xerox навлиза по-сериозно при мастилено-струйните технологии

1086

Патентована мастилена технология предлага блестящо качество на изображението при ниски разходи, на обикновена хартия.

Корпорация Xerox представи нова производствена мастилено-струйна технология, работеща с непрекъснато подаване на хартия.

Мастилено-струйната система е задвижвана от 56 високоустойчиви пиезо-електирчни печатни глави с повече от 49 000 дюзи, които изстрелват почти 2 милиарда капки мастило в секунда. Всяка капка се нанася върху хартията с прецизно пикселно позициониране, тъй като производствената система произвежда повече от 2 000 цветни изображения в минута. Тази технология е предназначена за произвеждане на цветни отпечатъци с високо качество върху нискобюджетни хартии с close-loop controls и осигурява изключителна надеждност в производствената печатна среда.

„Xerox отдавна е признат за лидер в разработването на базирани на тонер технологии за графичната индустрия, а сега показва значителния си опит в мастилено-струйните технологии,” каза Джим Хамилтън, директор на Консултантски Услуги за Производствен Хардуер в InfoTrends.

„Живи” цветове върху нискобюджетни хартии
Тази технология може да произвежда до 152, 4 метра в минута при по-леки хартии, като спестява пари на доставчиците на печатни услуги и пощадява 2 000 дървета годишно.

Мастилено-струйната технология на Xerox предлага изображения с живо качество, при ниски разходи, върху необработени хартии без никакви специални покрития или слепващи агенти. Това е възможно благодарение на високо-скоростните, революционни възможности, които включват сензор за прецизен контрол на всяка мастилено-струйна дюза в движение, компенсирайки автоматично всяка пропусната дюза.

„Тази дигитална производствена технология е изключително постижение на изследователската и инженерната дейност, освен това е пример за това как нашата уникална диференцирана мастилена технология може да отговори на нуждите на клиентите на печатна продукция.” каза Софи Вандебрук, главен изпълнителен директор Технологии и президент на Xerox Innovation Group

Нововъведенията
Технологията включва нововъведения, базирани на повече от 2000 патента, разработени от изследователи и учени в лабораториите на Xerox в Уилсънвил (САЩ), Торонто (Канада) и Уебстър (Ню Йорк). Нововъведенията включват:

Високоустойчиви печатни глави
– Доказана технология, по която Xerox е произвел над един милион печатни глави. Печатната глава от неръждаема стомана е приблизително с размера на две тестета карти, а върху нея са разположени 800 микроскопични дюзи – всяка два пъти по-тясна от човешки косъм.
Дизайнът на печатната глава позволява различни режими при широко-форматен печат – максимум до 50, 2 cm. 56-те печатни глави работят заедно, с цел постигане на високо скорост, четири цвята и резолюция от 600 dpi.

Нов сензор за точност при нанасяне на изображението – В основата на уникалната технология на Xerox е сензорът, който сканира милиардите капки в секунда, за да отчете, че попадат точно там където трябва. Интелигентен скенер следи всяка печатна глава и автоматично настройва подравняването при нужда.
За разлика от други мастилено-струйни системи на пазара, които забавят производството с нуждата от операторска намеса, сензoрът за точност на Xerox отчита кога върху една страница липсва точното количество цвят и нанася корекции, за да се запази плътността на цвета без прекъсване на работния процес.

Производствени мастила – Технологията използва патентована формула за гранулирано, смолисто мастило, което не се просмуква в хартията и осигурява кристално качество на изображението при нисък разход, при необработени и негланцирани хартии. Мастилата на водна основа често предизвикват просмукване или “убити” цветове, които обикновено изискват по-скъпи специално обработени хартии. Съставът на мастилото позволява също отстраняването му от документи, което се постига трудно при други мастила.

Източник: www.xerox.bg

Интернет портал за печатни технологии.