Xerox обнови iGen150

1410
Spread the love

Компанията добави подобрения към представения на Drupa iGen150. Машината вече предлага по-високо качество, което я прави подходяща за производство на фотокниги.

xerox igen150

Най-новото поколение на iGen150 осигурява същата скорост на печат като предшественика си -до 150 страници A4 в минута при разделителна способност 2 400dpi. Устройството включва Xerox Confident Color, който включва вграден спектрофотометър, който следи постоянното възпроизвеждане на цвета, автоматичен контрол на оптичната плътност и матови и гланцови сухи тонери.

Новите функции включват обектно ориентирано растеризиране, което позволява растеризиране на различните елементи на страницата с различна линиатура. Добавен е и нов набор линиатури, които осигуряват на потребителите по-голям контрол и постоянното възпроизвеждане на цвета от страница на страница. Добавена е и опция за печат с 210 линии на инч, подобрява възпроизвеждането на цветовете на кожата и фините детайли.

Продуктовият мениджър на Xerox Великобритания Ian Mitchell каза: „Изборът на линиатури позволява на печатарите да приложат подходящата линиатура към правилната част на страницата така, че да запазят резкостта на текста и линиите, които се постигат при 150 lpi и едновременно с това подобри снимките и преливките.“

Според него досега се изискваше да се направи компромис с някой елементи за сметка на други, но вече е възможно да се печатат текст и изображения с изключително качество на една и съща страница. „С това се целим в нарастващия пазар на фотокниги и фотопродукти.“, добави Mitchell.

Източник: techandcomms.wordpress.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.