Xerox обнови iGen4 с функции от iGen150

1201

Xerox представи iGen4 Diamond, версия с повишена производителност на листовата дигитална преса iGen4.

iGen4

Новостите в системата са базирани на функции, които бяха демонстрирани за пръв път в iGen150, който беше показан на Drupa. „Като цяло тези подобрения повишават производителността и мисля, че те ще са естествено надграждане за всички потребители на iGen4,“ каза продуктовия и маркетинг мениджър на Xerox за Великобритания Alan Clarke.
 
Повечето от новостите са обновявания на софтуера и могат да се инсталират на вече закупени машини.

Единственото хардуерно нововъведение е системата за поддръжка на дълги листове, която може да захранва машината с хартия с дължина до 600 mm. Досега листове с такава дължина се зареждаха в машината чрез байпас.
„80% от потребителите на iGen4 избират опцията за печат на дълги листове и очакваме новата система да е популярна на машините от Diamond Edition и да е сред най-търсените обновления“, каза Clarke.

Други функции включват автоматична настройка на изображението, което премахва необходимостта оператора да проверява регистъра лице-гръб и автоматичен контрол на цветовете. Тази функция използва вграден спектрофотометър, който следи качеството на цвета и извършва нужните настройки на интервали, настроени от потребителя.

Източник: news.xerox.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.