Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Xerox отчита силен интерес към дигитално отпечатване на фото продукция на изложението PMA 2010

1222

Доставчик на печатни услуги произвежда повече от три милиона поздравителни картички на месец с технология на Xerox.

Печатът на фотографски изображения остава доходна и разширяваща се ниша за доставчиците на печатни услуги. Корпорация Xerox  представи успешни истории от практиката на свои клиенти на най-голямото годишно изложение на фото индустрията – PMA 2010, което се проведе от 21-ви до 23-ти февруари 2010 в Калифорния, САЩ.

Решенията на Xerox, представени по време на изложението, включват дигитални печатни технологии, софтуер и инструменти за бизнес развитие, разработени за производство на фотографски книги, календари, картички и други фотографски продукти. Общият щанд с Fujifilm даде възможност двата гиганта да обединят експертизата си в обслужването на клиенти – от професионалните фото лаборатории до традиционните печатници.

„Технологиите и софтуерът на Xerox създават значителни възможности за фото студия и печатници да печелят от продукти като фотографски книги, календари и поздравителни картички,” каза Филип Лауде, вице-президент на фотографски и опаковъчни приложения в Корпорация Xerox.

Успешни практики при фото продукцията

Оборудвана с четири преси Xerox iGen3®, компанията SendOutCards, базирана в Солт Лейк Сити, произвежда милиони поздравителни картички годишно по поръчка.

„Ние отпечатахме и продадохме над три милиона картички миналия декември  – два пъти повече от декември 2008 г.,” каза Джо Кийнмор, главен изпълнителен директор на SendOutCards. „Ключовите фактори за този бум на продажбите бяха качеството на печат и ефективността на производство на нашите преси Xerox iGen 3.” Компанията планира да навлезе на пазара на фотографски книги и календари тази година.

Други компании, които използват технологии на Xerox, за да увеличат продажбите си на фото материали, включват:

  • Escaneográfica, базирана в Сантяго, Чили, произвежда висококачествени фотографски книги за клиентите на един от най-големите търговци на дребно в страната. Печатницата планира да произвежда над 5000 фотографски книги на месец, както и каталози, брошури, менюта за ресторанти и каталози с недвижими имоти на своята дигитална преса Xerox DocuColor 8002.
  • Fitzgeralds Photographic Services, фото лаборатория в Гернси, Ченъл Айлъндс, Великобритания използва цветна дигитална преса Xerox 700, за да печата фотографски книги, календари и поздравителни картички. „Xerox 700 отвори бизнеса ни към компании и организации, които искат фото продукти в малки тиражи и печат при поискване, без финансовата обвързаност на продукции с голям тираж,” каза Джон Фицджералд, президент на Fitzgeralds Photographic Services

Източник: www.xerox

Интернет портал за печатни технологии.