Xerox предлага цифрова линия за изработка на опаковки

2433

Компанията разкри Xerox Automated Packaging Solution разработено от Stora Enso Gallop™. Автоматизираната дигитална система може да печата разнообразни персонализирани опаковки – от кутии за голф топки и опаковки за дъвки до сгъваеми картонени кутии – на различни езици.

Xerox Automated Packaging Solution
Системата за опаковки може да превключва бързо от една задача към друга, предлагайки необходимата гъвкавост в днешния глобален и бързо нарастващ пазар. Xerox възнамерява да потърси одобрението на Ассоциацията за Храни и Лекарства на САЩ за внедряване на системата при опаковане на храни.

Според консултантската компания Pira International, световният пазар на дигитален печат за опаковки и етикети се очаква да достигне $ 6,75 млрд. до 2014 г.

„Това е уникално решение, което отваря много нови възможности за производителите на опаковки, а и за техните клиенти,” каза Ерик Армър президент на Global Business Group в Корпорация Xerox. “Производителите вече могат да отговорят на пазарното търсене на опции за персонализирано опаковане – бързо и ефикасно.”

Линейният процес означава максимална производителност при опаковане. Например, материалът за опаковане се подава в системата и излиза изцяло напечатан, с нанесено покритие и изрязан според зададените размери – готов за сгъване и лепене. Доставчиците на печатни услуги могат да изпълняват и поръчки за отпечатване на променлива информация върху всяка отделна опаковка при нисък разход и минимална намеса на оператор. Решението е идеално за търговци, които целят да изпробват прототипни продукти с разнообразно по вид опаковане.

Базирано на пресата Xerox’s iGen4™, която печата 110 страници в минута, решението е уникално позиционирано за посрещане нуждите на пазара за опаковки с най-голям размер на листа (36.4 cm x 57.2 cm) сред всички дигитални преси. Тя също така предлага най-широк набор опции за финишинг, както и работа с релефен и опаковъчен картон.

Решението изглежда така: печатен модул – лакиращ модул Epic CTi-635 с опции за надпечатен или UV лак – линия за стекиране и подреждане Stora Enso – щанца до размер 580 х 400 mm разработен от Kama за Stora Enso.

Решението спомага за намаляване влиянието върху околната среда на задачи за печат при поискване, както и за намаляване на отпадъците, рециклиране и повторна употреба на опаковъчен картон.

Вижте видео на работещо решение за производство на опаковки от Xerox.Източник: www.xerox.bg

Интернет портал за печатни технологии.