Xerox представи мастиленоструйната дигитална машина Rialto 900 на Hunkeler

1745
Xerox представи мастиленоструйната дигитална машина Rialto 900 на Hunkeler

Xerox представи новата си компактна мастиленоструйна печатна система на Hunkeler Innovationdays в Люцерн, Швейцария.

Xerox Rialto 900

 

Машината печата от рола на листове и е предназначена за печатници, които произвеждат от един и половина до пет милиона отпечатъка месечно. Двустранната Rialto 900, заема площ от 3.6×1.6m. Според Xerox машината ще премахне фактори, които пречат на някои компании да се сдобият с мастиленоструйна система. Сред тях са нуждата от печат на големи обеми, нужда от голямо пространство и висока цена.

На Innovationdays, където Rialto 900 предизвика значителен интерес, Robert Stabler, старши вицепрезидент на Xerox, каза: „Това е изцяло нова категория в мастиленоструйния печат, която изгражда връзка между ролата и листа, осигурява нови ценови нива, нова функционалност и нови възможности на печатниците.“ Устройството е подходящо за производство на пълноцветна, персонализирана директна поща, директен маркетинг, сметки и фактури и книги. Контролерът, ролата хартия и довършителните компоненти са вградени в корпуса на машината.

Можете да видите представянето на Rialto 900 на Hunkeler Innovationdays тук:

Машината има видима разделителна способност от 1000dpi, автоматизирана система за следене на дюзите и система за настройване на регистъра лице-гръб. Rialto 900 използва пигментните HD мастила на водна основа на HD, вграден стакер и голям тъчскрийн. Първата машина е продадена на датската фирма Jyske Bank, която подписа договора на 22-и февруари в Люцерн, преди започването на изложението.

Текста написа: Мартин Новев, Люцерн, Швейцария

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.