Xerox представи мастиленоструйната дигитална машина Rialto 900 на Hunkeler

1715
Xerox представи мастиленоструйната дигитална машина Rialto 900 на Hunkeler
Spread the love

Xerox представи новата си компактна мастиленоструйна печатна система на Hunkeler Innovationdays в Люцерн, Швейцария.

Xerox Rialto 900

 

Машината печата от рола на листове и е предназначена за печатници, които произвеждат от един и половина до пет милиона отпечатъка месечно. Двустранната Rialto 900, заема площ от 3.6×1.6m. Според Xerox машината ще премахне фактори, които пречат на някои компании да се сдобият с мастиленоструйна система. Сред тях са нуждата от печат на големи обеми, нужда от голямо пространство и висока цена.

На Innovationdays, където Rialto 900 предизвика значителен интерес, Robert Stabler, старши вицепрезидент на Xerox, каза: „Това е изцяло нова категория в мастиленоструйния печат, която изгражда връзка между ролата и листа, осигурява нови ценови нива, нова функционалност и нови възможности на печатниците.“ Устройството е подходящо за производство на пълноцветна, персонализирана директна поща, директен маркетинг, сметки и фактури и книги. Контролерът, ролата хартия и довършителните компоненти са вградени в корпуса на машината.

Можете да видите представянето на Rialto 900 на Hunkeler Innovationdays тук:

Машината има видима разделителна способност от 1000dpi, автоматизирана система за следене на дюзите и система за настройване на регистъра лице-гръб. Rialto 900 използва пигментните HD мастила на водна основа на HD, вграден стакер и голям тъчскрийн. Първата машина е продадена на датската фирма Jyske Bank, която подписа договора на 22-и февруари в Люцерн, преди започването на изложението.

Текста написа: Мартин Новев, Люцерн, Швейцария

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.