Xerox представи нова цветна дигитална преса: DocuColor 5000AP

1752

Новата полиграфска система печата по 50 страници в минута дори и при 300 гр. хартия

Принт шоповете, които търсят изключително качество на цветния печат и разчитат на висока производителност при използване на широка гама от медии, получават нови възможности с DocuColor® 5000AP Digital Press на Xerox.

Системата е най-новото попълнение в многократно награждаваната DocuColor серия на Xerox. Тя отпечатва по 50 страници в минута, независимо от теглото на хартията и поддържа автоматичен дуплекс на тежки медии (до 300 гр./кв.м.), което я превръща в една от най-продуктивните в своя ценови сегмент. Някои от конкурентните машини предлагат подобна максимална скорост, която значително пада при работа с тежки или гланцирани хартии и продуктивността намалява.  

Базирана на Xerox DocuColor 5000 Digital Press, новата система предлага изключително качество на изображението върху разнообразни медии като гланцирани и тежки хартии, транспаранти и специфични материали. Благодарение на това пресата произвежда множество сложни приложения, в това число, книги, списания, каталози, професионални фотографски продукти, персонализирана рекламна поща, както разбира се и традиционни промо материали като брошури и флайъри. С тази нова система принт шоповете могат да навлязат в доходоносния пазар на дигиталния цветен печат или да разширят настоящите си възможности.

„Тази преса потвърждава традицията ни за увеличаване на продуктивността в полза на принт провайдърите”, каза Куинси Алън, президент на Xerox Production Systems Group. „Скоростта е само едната страна на уравнението – когато клиентите избират дигитална система трябва да вземат под внимание нейните приложения и да преценят кое е най-продуктивното решение за мащабите на техния бизнес. Богатото ни портфолио от дигитални системи им позволява да направят правилния избор на технология.”   

На щанда на Xerox на drupa, най-голямото принт изложение, което се проведе от 29 Май до 11 Юни в Дюселдорф, Германия, посетителите се убедиха лично в качеството на печат на DocuColor 5000 AP с мостри на брошури, плакати и персонализирани картички. Персонализираният печат е едно от ключовите приложения на дигиталните системи от серията Xerox DocuColor, като предлага ценово-ефективен начин за директен маркетинг и оригинален подход към клиентите.

DocuColor 5000AP е програмирана с „all weights” режим, който настройва машината на 50 страници в минута, независимо от количеството, вида или тежестта на хартията – от 60 гр./кв.м. до 300 гр./кв.м. Резолюцията на печат от 2400 х 2400 х 1 dpi осигурява контраст и единство на цветовете.

Системата включва също и стандартно подаване от два контейнера с капацитет на хартията 4 000 листа, което позволява отпечатването на дълги тиражи без прекъсване. На разположение е допълнителен модул за захранване с хартия, който подава по 2000 листа на всеки от стандартните контейнери. Така капацитетът достига 8000 листа и се увеличава гъвкавостта на системата за изпълнение на задачи с до четири различни вида медии. Допълнителните функции за подгъване и подреждане дават възможност за професионален довършителен процес.

С помощта на контролерите Xerox FreeFlow® Print Server, Creo и EFI новата DocuColor 5000AP се интегрира безпроблемно във всяка съществуваща производствена линия. Пакетът от софтуерни инструменти Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection осигурява 24 часов достъп до машината, намаляване на разходите и поддържане на нови приложения, както и бърза възвръщаемост от кратки тиражи и печат на персонализирани материали.

При поръчка на DocuColor 5000AP, клиентите могат да закупят и богатата колекцията с програми Xerox’s Profit Accelerator® Business Development Portfolio, включваща повече от 75 инструмента, които ще им помогнат да промотират и развиват своя дигитален печатен бизнес.

В световен мащаб приемането на поръчки за DocuColor 5000AP започва през Юли 2008.

– XXX –

XEROX е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ивайло Ботушанов, New Moment PR, тел: 963 12 72, ivo@newmoment-bg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.