Xerox представи нова цветна дигитална преса: DocuColor 5000AP

1617
Spread the love

Новата полиграфска система печата по 50 страници в минута дори и при 300 гр. хартия
Принт шоповете, коитотърсят изключително качество на цветния печат иразчитат на висока производителност при използване на широка гама отмедии, получават нови възможности с DocuColor® 5000AP DigitalPress на Xerox.

Системата е най-новото попълнение в многократно награждаванатаDocuColor серия на Xerox. Тя отпечатва по 50 страници в минута,независимо от теглото на хартията и поддържа автоматичен дуплекс натежки медии (до 300 гр./кв.м.), което я превръща в една отнай-продуктивните в своя ценови сегмент. Някои от конкурентните машинипредлагат подобна максимална скорост, която значително пада при работас тежки или гланцирани хартии и продуктивността намалява.  

Базирана на Xerox DocuColor 5000 Digital Press, новата система предлагаизключително качество на изображението върху разнообразни медии катогланцирани и тежки хартии, транспаранти и специфични материали.Благодарение на това пресата произвежда множество сложни приложения, втова число, книги, списания, каталози, професионални фотографскипродукти, персонализирана рекламна поща, както разбира се и традиционнипромо материали като брошури и флайъри. С тази нова система принтшоповете могат да навлязат в доходоносния пазар на дигиталния цветенпечат или да разширят настоящите си възможности.

„Тази преса потвърждава традицията ни за увеличаване напродуктивността в полза на принт провайдърите”, каза КуинсиАлън, президент на Xerox Production Systems Group. „Скоросттае само едната страна на уравнението – когато клиентитеизбират дигитална система трябва да вземат под внимание нейнитеприложения и да преценят кое е най-продуктивното решение за мащабите натехния бизнес. Богатото ни портфолио от дигитални системи им позволявада направят правилния избор на технология.”  

На щанда на Xerox на drupa, най-голямото принт изложение, което сепроведе от 29 Май до 11 Юни в Дюселдорф, Германия, посетителите сеубедиха лично в качеството на печат на DocuColor 5000 AP с мостри наброшури, плакати и персонализирани картички. Персонализираният печат еедно от ключовите приложения на дигиталните системи от серията XeroxDocuColor, като предлага ценово-ефективен начин за директен маркетинг иоригинален подход към клиентите.

DocuColor 5000AP е програмирана с „all weights”режим, който настройва машината на 50 страници в минута, независимо отколичеството, вида или тежестта на хартията – от 60 гр./кв.м.до 300 гр./кв.м. Резолюцията на печат от 2400 х 2400 х 1 dpi осигуряваконтраст и единство на цветовете.

Системата включва също и стандартно подаване от два контейнера скапацитет на хартията 4 000 листа, което позволяваотпечатването на дълги тиражи без прекъсване. На разположение едопълнителен модул за захранване с хартия, който подава по 2000 листана всеки от стандартните контейнери. Така капацитетът достига 8000листа и се увеличава гъвкавостта на системата за изпълнение на задачи сдо четири различни вида медии. Допълнителните функции за подгъване иподреждане дават възможност за професионален довършителен процес.

С помощта на контролерите Xerox FreeFlow® Print Server, Creo иEFI новата DocuColor 5000AP се интегрира безпроблемно във всякасъществуваща производствена линия. Пакетът от софтуерни инструментиXerox FreeFlow Digital Workflow Collection осигурява 24 часов достъп домашината, намаляване на разходите и поддържане на нови приложения,както и бърза възвръщаемост от кратки тиражи и печат на персонализираниматериали.

При поръчка на DocuColor 5000AP, клиентите могат да закупят и богататаколекцията с програми Xerox’s Profit Accelerator®Business Development Portfolio, включваща повече от 75 инструмента,които ще им помогнат да промотират и развиват своя дигитален печатенбизнес.

В световен мащаб приемането на поръчки за DocuColor 5000AP започва презЮли 2008.

inline_443_http://prepressbg.com/images/DC5000_base_stapler_straight.jpg

– XXX –

XEROX е лидер в производството на целия спектър цифровопечатнооборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологичнимашини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения заповишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса наклиентите си по целия свят, от малките офиси до международнитекорпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвеждаза пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROXЕвразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалнотопредставителство на компанията в София осигурява пълния спектър отуслуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудванетона XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужванеразполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация закомпанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете- www.xerox.bgи www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria,тел: 460 6920, valentin.mitev@xerox.com
Ивайло Ботушанов, New Moment PR, тел: 963 12 72, ivo@newmoment-bg.com

Биографична информация