Xerox представи първия петцветен iGen

1764
Xerox представи първия петцветен iGen

Xerox представи най-новата си производствена листова дигитална преса iGen5, която предлага разширена цветова гама и опция за пети цвят.

 iGen5

 

Машината е първата в гамата iGen, която предлага възможност за печат с допълнителен цвят, освен по CMYK. Възможностите са оранжев, зелен или син сух тонер. Пресата използва нова архитектура с обща платформа, която се предлага с три скорости на печат 150 страници А4 в минута за iGen5 150, 120 за iGen5 120 и 90 за iGen5 90. iGen5 150 с контролер EFI Fiery ще излезе на пазара през този месец.

iGen5 150 с FreeFlow Print Server (FFPS), iGen5 120 с EFI Fiery или FFPS и iGen5 90 с EFI Fiery или FFPS ще се появят на пазара през септември. Петият цвят е опция за всички версии, освен iGen5 90. Скоростта на петцветен печат е същата като за печат по CMYK. Устройствата имат разделителна способност от 2400dpi, максимален формат на хартията от 364x660mm и могат да печатат на хартии с или без хромово покритие, текстурирани и специални медии с относително тегло от 50 до 350 грама на кв. м.

Системите използват Xerox Standard Dry Ink или Matte Dry Ink, като цветовете за петата секция се предлагат единствено в матовия вариант. Xerox са разработили и инструменти за управление на петцветните и четирицветни поръчки. Gamut Extension Tool ще помогне на потребителите на iGen5 да преценят дали да използват петцветен или четирицветен печат и да преценят кой от допълнителните цветове е най-подходящ за конкретната поръчка.

Xerox заявиха, че iGen5 машините могат да се надграждат до версиите с по-висока скорост или да им се добави пета секция, но по-старите поколения не подлежат на ъпгрейд.
Продуктовият мениджър на iGen Paul Miller коментира: „Това драматично увеличава възможностите ни да имитираме голям брой цветове по Pantone… Употребата на петата секция помага още за по-точно възпроизвеждане на запазени цветове и позволява на потребителите ни да изберат метод на производство, съобразен с бюджета на поръчката. Това осигурява и предимства, характерни за печата по заявка, като печат на персонализирани материали и премахване на разходите за складиране.“

Източник: xerox.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.