Xerox представи Versant 80 и 800i/1000i

2450
Xerox представи Versant 80 и 800i/1000i

Versant 80, печата 80 страници в минута и е „стратегическият заместител“ на C75 и J75 с разделителна способност от 2400dpi. 800i и 1000i предлагат опция за печат със сребърни и златни тонери.

Xerox представи Versant 80 и 800i/1000i

 

Versant 80 се предлага с Performance Package, който поддържа максималната скорост от 80 страници в минута на материали до 350 грама на кв. м. и има вграден спектрофотометър за автоматизирано управление на цвета. Versant 80 поддържа широка гама материали за печат и използва Belt Fuser система и нискотемпературен EA тонер от Xerox. Машината се предлага с избор между два сървъра и контролер Fiery. Потребителите получават и софтуера за персонализации XMPie uDirect Classic Pro.

800i и 1000i са наследниците на моделите Xerox Colour 800 и 1000. Тези машини предлагат опция за станция за специален тонер, която добавя възможности за печат с златни или сребърни тонери, или добавя ефекти с прозрачен сух тонер. Според Xerox това е първото решение в индустрията, което предлага печат със сребърен сух тонер при запазване на скоростта на печат.

Според компанията тези машини ще могат да заместят печата с топло фолио за някои приложения като покани, сертификати, визитки.

Източник: xerox.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.