Xerox представя мастиленоструйни системи на Hunkeler Innovationdays

1887
Xerox представя мастиленоструйни системи на Hunkeler Innovationdays

Потребителите на мастиленоструйната технология на Xerox отчитат забележими бизнес резултати като увеличен обем на отпечатаните страници, икономии при печат на стандартна хромова хартия за офсетов печат и по-бързо изпълняване на поръчки и други.

Xerox  Hunkeler Innovationdays

 

Мастиленоструйните системи на Xerox, които ще участват в Hunkeler Innovationdays (HID) в Люцерн, Швейцария, от 20-и до 23-и февруари 2017, включват:

  • Производствената листова мастиленоструйна преса Xerox Brenva HD
  • Xerox Trivor 2400 — ролна система с Xerox High Fusion мастила
  • Xerox Rialto 900 — система за печат от тясна рола на лист

Бюджетните системи на Xerox правят мастиленоструйния печат по-достъпен и осигуряват нови бизнес възможности за печатниците. „Инкджет технологията вече не е на хоризонта, тя вече е тук,“ каза Andrew Copley, президент на решенията за графична комуникация, Xerox. „С новото ни поколение производствени мастиленоструйни преси, клиентите ни получават правилната технология на по-ниска цена и в по-компактна форма от традиционните мастиленоструйни системи.”

Директна поща, сметки и извлечение с Brenva HD
Британската компания за печат, директна поща и дигитална комуникация McLays е купила Brenva HD, за да разшири бизнеса си с директна поща, сметки и извлечения. През първия месец на производство, обемът отпечатани страници е нараснал с 15% до пикова стойност от 150 000 страници дневно.

Инкджет печат на стандартни офсетови хромови хартии с High Fusion мастило и Trivor 2400
Белгийската печатница VPrint е имала за цел да добави повече възможности за персонализация и да повиши качеството на бизнеса си с директна поща без да инвестира в специална хартия за мастиленоструен печат. Компанията тества Trivor 2400 с High Fusion мастило.

Trivor 2400
„Искахме да печатаме на стандартни офсетови хромови хартии, с офсетово качество и обем, но с всички предимства на производствения инкджет,“ каза Thierry Ngoma, ръководител на производството, VPrint. „Засега High Fusion мастилото и Trivor 2400 отговарят на очакванията ни – брилянтен цвят, висока скорост и икономия от печат на стандартни офсетови хартии без нужда от предварителна или последваща обработка.“

Довършителни опции за Rialto 900
Xerox ще покаже и две нови довършителни опции за Rialto 900 – динамичен перфоратор и втори двоен стакер с голям капацитет. Динамичният перфоратор позволява създаване на вертикални хоризонтални или Т-образни секции за откъсване, например за купони. Допълнителният стакер позволява разтоварване на продукцията без прекъсване на работата на пресата.

Източник: пресинформация на Xerox
Превод: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.