Xerox прокарва нововъведения с отворена за всички виртуална лаборатория

1246

Уебсайт кани всеки да изследва най-новите технологии на Xerox, да контактува с учените и да изразява мнение в реално време.

Open Xerox е технологичен онлайн портал, който предоставя мигновен достъп до последните нововъведения на Xerox, позволявайки на всеки да тества технологии и да сподели мнението си директно с учените и инженерите.

Потребителите не само изпробват приложенията, но също така чрез регистрация получават достъп до широка гама технологии, услуги и тестват интегриране на технологии в приложения на трети страни.
„Open Xerox е виртуална лаборатория за изследвания, в която всеки – от клиент или експерт по технологии до потенциален партньор може да участва в изпробването на нашите технологии,” каза Виктор Сириза, мениджър на лабораторията в Изследователския център на Xerox в Европа.

Достъпът до някои услуги може да бъде осъществен директно от мултифункционалните устройства на Xerox, оборудвани с EIP – платформа с разширяем интерфейс. В момента сайтът предлага над 20 услуги, част, от които изискват регистрация. Някои от наличните технологии включват:

  • Trailmeme – технология за уеб публикуване – позволява на потребителите да създават и публикуват креативни и персонализирани пътеки в дигитално съдържание, за да разказват истории;
  • Simple Personalized Imaging – софтуер за персонализиране на изображения чрез оформяне на текста според перспективата на обектите в снимката, така че думите изглеждат сякаш са част от оригиналната фотография;
  • Лингвистична технология – иновативни инструменти, които разделят текста в документа на съществителни, глаголи и други части на речта;
  • Xeproc – насочен към общността на софтуерните разработчици, този специфичен домейн език (DSL) може да бъде използван за изграждане на широка гама приложения за обработка на документи, включително трансформиране от един формат в друг, извличане на информация, индексиране и навигация.

Open Xerox

Източник: xerox.bg

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.