Xerox пуска нови цифрови машини от клас light production

2444

Xerox представиха нови монохромни цифрови печатни машини от клас light production – Xerox D95/D110/D125 Copier/Printer и D110/D125 Printer.

Xerox D95/D110/D125

Моделите Xerox D95/D110/D125 Copier/Printer са предназначени за сравнително по-големи обеми печатна продукция и печатат със скорост съответно 95, 110 и 125 копия/мин. Максималната скорост на D110/D125 Printer – 110 и 125 копия/мин. съответно.

Производителността на новите машини може да бъде увеличена с помощта на специално програмно осигуряване, което позволява да се съхраняват прономерованите и вече отпечатани документи в елекронен вид, след което за последващ тираж и да бъдат печатани в зависимост от това каква необходимост има от тях. Така се решава винаги тежкия въпрос с допечатките на дадена документация. Максималната резолюция на всички нови модели е 2400×2400 dpi.

Новите печатни машини могат да се комплектоват с довършително оборудване за изработка на дипляни, за биговане, за перфориране и скрепване на книжното тяло. Моделите D95/D110/D125 Copier/Printer ще бъдат представени на щанда на Xerox на изложбата drupa 2012.

По материали на www.xerox.com
Написа инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.