Xerox разкри планове за мастиленоструен бизнес

1148
Xerox разкри планове за мастиленоструен бизнес

Председателя на борда на директорите и изпълнителен директор на Xerox Ursula Burns заяви, че групата ще погълне компании, които да помогнат да развие бизнеса си с производствени мастиленоструйни машини.

Xerox разкри планове за мастиленоструен бизнес

 

Burns направи това изявление по време на официалното откриване на новият център по мастиленоструйни иновации във френската база на Impika. Xerox купи Impika за 53 милиона долара през февруари миналата година. Сега компанията е направила многомилионна инвестиция, за да разшири завода на Impika в южна Франция.

Според Burns целата на Xerox е да реализира двуцифрен ръст в областта на производствения мастиленоструен печат и да изгради бизнес от мащаба на ксерографската си дейност.

„Искаме да изградим портфолио в областта на мастиленоструйните технологии, което има същият обхват като това, което имаме в ксерографията,“ заяви Burns. „Можехме да похарчим много пари, за да го изградим от нулата, но не ни се налага. Impika беше чудесен избор и ние ще купуваме компании всеки път, когато имаме шанса за това. Това ни даде скорост при излизането ни на пазара.“

Impika в момента използва инкджет глави на Panasonic и Kyocera и беше намекнато, че Xerox ще разработят собствени или ще купят компания производител.  Продуктовата гама на Impika включва високоскоростни едноцветни и пълноцветни мастиленоструйни системи с drop-on-demand технология, които могат да бъдат конфигурирани като хибридни системи или самостоятелни печатни машини.

Източник: printweek.com

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.