Xerox разширява асортимента на материали за печат.

1512
Xerox разширява асортимента на материали за печат.

Компанията разшири асортимента на хартия предназначена за CAD/GIS принтери(инженерни системи). На потребителите се предлага уникална линия флуорисцентни цветни материали XES (Xerox Engineering System), отличаващи се с фосфоресцирането им при попадане на тях на светлинни лъчи (ултравиолетови).

Материалите XES са предназначени за широкоформатните инжинери ксерографически системи (както цифрови така и аналогови) и могат да намерят приложение при производството на рекламни материали  с ниска себестойност като: плакати, рекламни обяви и др.
Новите материали XES се предлагат на рола с грамаж 90 г/м² в пет цвята – жълто, зелено, оранжево, червено, розово. Предлага се в ширини А0 (841 мм) и А1 (594 мм), като дължина на  ролката е 135 м.
Едно от достойнствата на флуорисцентните носители XES е и тяхната съвместимост с инжинерните системи на повечето производители. Хартията няма покритие и не е особено стабилна на външни въздействия, за това е препоръчително използването и основно в затворени помещения.

Източник: news.pechatnick.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.