Xerox се съюзява с Microsoft, Intel, IBM и други

1706

Xerox се присъединява към организация за справяне с информационното претоварване.

Експерти се обединяват, за да изследват мащабите на проблема

22 юли 2008 г. – С дългогодишния си опит в предоставяне на решения за по-бърз и лесен обмен на информация, Корпорация Xerox се включи като корпоративен член съосновател на IORG – организация за изследване на информационното претоварване (Information Overload Research Group). Основната й цел е повишаването на продуктивността на работното място чрез намаляване на информационното претоварване. Учредителното заседание на организацията се проведе на 15 юли т.г.

По този повод, Xerox се съюзява с Microsoft, Intel, IBM и други лидери в сферата на високите технологии, които са решени да разработят решения за филтриране и категоризиране на потока от информация, който ежедневно ни залива – email-и, sms-и, телефонни разговори и милиони принтирани страници по цял свят.

Според изследователската компания Basex, ненужните прекъсвания на работния процес и времето, необходимо след това за връщане към рутинната работа струват само на щатската икономика $650 милиарда годишно. Това представлява 28% от работния ден на един научен работник, като производствената дейност обхваща 25% от работния процес, за проучвания се отделят 15% , за срещи – 20% и около 12% за дискусии.

„IORG обединява експерти от индустрията, академици и технологични компании, които търсят решения за увеличаване на продуктивността и качеството на живот на информационните служители в реална среда”, каза Натан Зелдес, президент на IORG. “Дългогодишните традиции на Xerox в изследването на начините, по които хората възприемат, обработват и предават информацията ще ни помогнат да се справим с информационното претоварване.”

„Преди около 70 години, Честър Карлсън създава своето първо ксерографско копие в малка лаборатория в Куинс, Ню Йорк”, каза Софи Вандебрук, главен технолог и президент на Xerox Innovation Group. „В голяма степен, това наглед просто изобретение доведе до революция в начина, по който хората обменят информация. Оттогава възможностите да споделяш и да получаваш информация са се увеличили многократно. Нашата роля в Xerox винаги е била да улесним работния процес. Днес това означава да намерим оптималния път между хартията и дигиталното съдържание, да подчертаем важната информация с цвят и персонални послания, да използваме нашите интелигентни технологии за обработка на документи да произвеждат повече за по-малко пари и по-кратко време. Наличната информация продължава да нараства. Опитът на Xerox в иновациите и познанието ще помогнат да направим информацията отново полезна за компании от всякакъв мащаб, по цял свят.”

Основана това лято IORG има мисията да провежда проучвания, да определи най-добрите практики, да създаде решения и да предложи напътствия за справяне с информационното претоварване.

Xerox, като водеща в световен мащаб компания за технологии и услуги за управление на документация, предлага най-богатото портфолио с решения за печат. То включва устройства за дигитален печат и издателски системи, както и услуги за създаване на онлайн архиви.

За допълнителна информация относно IORG посетете www.iorgforum.org.

– XXX –

XEROX е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ивайло Ботушанов, New Moment PR, тел: 963 12 72, ivo@newmoment-bg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.