Xerox създаде еко-хартия

1986
Xerox създаде еко-хартия

Xerox създаде еко-хартия, за изработката на която се използва два пъти по-малко дървен материал.

Новият продукт е съчетание на иновациите в бизнеса и отговорността за опазване на околната среда.

    Xerox представя първата по рода си хартия за дигитален печат – Xerox High Yield Business™ , за производството на която се използва два пъти по-малко дървен материал в сравнение с обикновената. Новата хартия е с по-лека маса, което рефлектира върху намаляване на разходите за транспорт на продукция от такава хартия.

    Xerox High Yield Business™ е разработена от научни работници и инженери в Media и Compatibles Technology Center, Ню Йорк – лаборатория посветена на иновациите в производството на хартия. Еко-хартията e механично изработена от дървесни влакна, което предотвратява операционни проблеми като нагъване и напрашване.

    Процесът за изработката на хартията Xerox High Yield Business™ е по-екологичен, в сравнение с технологията при стандартната хартия за дигитален печат. Така например за производството на Xerox High Yield Business™ се използва до 90 процента от дървото, докато при обикновената хартия използваната суровина е около 45 процента. Овен това, за производството на High Yield Business™ се изисква по-малко вода, химикали и твърди горива, а при самия процес се отделят много по-малко вредни газове.

    „Хартията Xerox High Yield Business™ е продукт, който съчетава ползи и за бизнеса и за околната среда.”– споделя Стив Симпсън, Вицепрезидент и Главен мениджър на направлението Xerox Paper and Supplies – „Новият продукт дава възможността на нашите потребители да допринасят за опазването на околната среда.”

    Хартията може да се използва за отпечатването на ръководства, каталози, книги или брошури; за множество документи за всекидневна употреба; за услугите на копирни центрове и т.н.

    Хартията High Yield Business™ има степен на яркост 84 (brightness-UV), по скала от едно до сто, като се избелва чрез безхлорен процес. Тази яркост позволява лесно четене, което прави хартията идеална за отпечатване на учебници в къси тиражи, както и бизнес документи за временно ползване.

    Новата хартия е подходяща за печат на различни дигитални системи, включително Xerox DocuTech® и Xerox Nuvera®, Xerox 4110 Enterprise Printing Systems и дигитални машини с безконечен формуляр.

    Xerox High Yield Business™ се предлага на пазара в Северна Америка от началото на август т.г. В България ще бъде налична през следващата година.

           

Изследовател от Xerox инспектира повърхността на  хартията High Yield Business.

-XXX-

XEROX е лидер в производството на целия спектър от цифрово печатно оборудване, от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване на ефективността на работата и доходността на бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международни корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълен спектър от услуги, свързани с продажба и техническо обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communication specialist, Xerox Bulgaria, тел: 976 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ралица Николова, PR Manager, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.