Xerox създаде общ драйвер за мрежови печатни устройства

1862

Xerox създаде универсалните драйвери за печат Global Print Driver и Mobile Express Driver за мрежови устройства. Те са предназначени за работа както със собствени принтери така и с оборудване на различни производители.

Според разработчика, Global Print Driver (X-GPD) съществено облегчава процеса на инсталация, обновяване и конфигуриране на драйвера за печат през мрежа. Така например, при добавяне на ново устройство няма да се налага инсталация на допълнителни драйвери, а при замяна на оборудване е достатъчно да се замести IP-адреса на предшественика. X-GPD автоматично определя функциите и свойствата на оборудването и при необходимост обновява потребителските настройки.

Освен това, архитектурата X-GPD позволява централизирано за всички принтери и многофункционални устройства (МФУ) в мрежата да се установяват по определени парамтери, например, икономичен режим или двустранен печат. Връзка с оборудването на различните производители е възможно ако те поддържат езика PCL или PS3.

Mobile Express Driver (X-MED) дава възможност на потребителите на мобилни компютри бързо да намерят и използват ресурси за печат в произволно мрежово обкръжение. Сред основните особености на X-MED трябва да се отбележи функцията за автматично търсене на принтера и МФУ, а също и възможността за избор на нужното печатащо устройство от списъка с всички достъпни. Драйвера X-MED позволява да се съхранят индивидуалните настройки за произволно приложение, а списъка с приоритетните устройства да се съхранява за всяко мрежово обкръжение.

Даунлоуд на универсалния драйвер Global Print Driver и Mobile Express Driver е възможно чрез сайта на компанията Xerox.

Източник: prodtp.ru

Интернет портал за печатни технологии.