Xerox с лидерска позиция в глобално проучване за печатната индустрия

1438

Корпорация Xerox е позиционирана в „Зоната на лидерите” на пазара на МФУ и принтери в глобален доклад на водещата консултантска компания за ИТ сектора – Gartner, Inc. В него са включени компаниите, които продават, обслужват, поддържат и предлагат решения за печат и управление на документи в офисния сегмент.

Проучването е базирано на патентована от Gartner система за оценяване на ИТ компании в различни пазарни сегменти, наричана „Квадранти (зони) на влияние”. Сред използваните критерии за оценка са цялостната визия на съответните компании за пазара и бъдещото му развитие, маркетингова стратегия, клиентско обслужване, иновации и техните приложения. Целта на проучването е да позиционира компаниите от офисния сегмент печатащи устройства в четири основни групи според степента на влияние върху пазара и неговите тенденции: лидери, последователи, визионери и нишови играчи.

Според доклада „лидерите са най-умели в предлагането на МФУ, принтери и свързаните с тях печатни решения и услуги, които поддържат правилното функциониране на тези устройства в най-широката категория потребителски потребности. Водачите имат развити канали, по които доставят продуктите на клиентите там, където те желаят да ги получат. Лидерите традиционно поддържат силни пазарни позиции в цял свят и са способни да предоставят почти идентично ниво на обслужване в повечето региони. Те притежват огромен капацитет в световен мащаб, както и изобретателността,  ресурсите, уменията и визията да осигуряват много високо ниво на обслужване на съществуващи и бъдещи клиенти по цял свят. Водачите имат зад гърба си архив от практически проучвания и инициативи за развитие на продукти и решения, според потребностите на клиентите.”

„Според мен, тези резултати демонстрират способността ни да предлагаме новаторски продукти, услуги и решения, посрещайки нуждите на всички – от малкия бизнес до корпорациите,” каза Рик Дастин, президент на Xerox Office Group. “Xerox и занапред ще поставя най-високите стандарти в индустрията помагайки на клиентите си да подобрят своите работни процеси и да повишат бизнес резултатите си.

Xerox предлага най-обширното портфолио от предложения в печатната индустрия. То включва цветни и чернобели принтери, мултифункционални системи и услуги за офиса. Компанията върви в крак с нововъведенията, които осъществяват прехода от хартия към дигитално съдържание, организират хаоса и възвръщат практическото значение на информацията.

През септември, Gartner позиционира Xerox в „зоната на лидерите” и в доклад за аутсорсинг на печатни услуги в световен мащаб.

* ”Квадрантите на влияние” са запазена марка на Gartner, Inc. и се репродуцират само с разрешение. Те представят графично пазара за определен период от време. Gartner не се обявява в подкрепа на нито една компания, продукт или услуга, включени в квадрантите и не препоръчва на потребителите на технологии да избират само компаниите, които влизат в „Зоната на водачите”. Основната цел на докладите за „Квадранти на влияние” е да бъдат инструменти за проучване, а не да подтикват към специфична активност. Gartner не носи никаква отговорност за евентуални внушения, свързани с това проучване и не се обвързва с никакви гаранции за продаваемост или изрядност, поради определени причини.    

– XXX –

XEROX е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

Интернет портал за печатни технологии.