Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Xerox: Технологиите и новите разработки ще осигурят успешното бъдеще на печатния бизнес.

1405

Нововъведенията са ключови за развитието в предизвикателни времена.

Компанията допринася за технологичното развитие с повече от 600 патента през 2008 г.

Според Корпорация Xerox постоянните постижения в изследванията и новите разработки е удачен начин за оцеляване в икономически тежки времена. Само през изминалата година разработчиците на Xerox спечелиха 609 щатски патента, надминавайки планираното увеличение на годишното количество патенти с една трета.
Софи Вандебрук, изпълнителен директор „Технологии” в Xerox и президент на Xerox Innovation Group (отдел за нововъведения на Xerox) казва, че компаниите трябва да поддържат потока на нововъведенията дори и в нестабилен икономически климат, в противен случай ще имат огромни пропуски в продуктовото портфолио в следващите години.

„Не бива да жертваме утрешния ден, за да спасим днешния. Нашите инвестиции в нововъведения гарантират на Xerox лидерска позиция в основния ни бизнес и предоставят възможности за растеж на нови пазари”, каза Софи Вандебрук. „Това е източник на гордост за нас. Повече от 2 300 работници, бивши и настоящи, са получили по пет или повече патента – невероятно постижение.”

Някои от важните открития за 2008 г. в изследователските центрове на Xerox са:

  • Щатски патент № 7,377,971 се отнася за енергоспестяващите твърди мастила, които се използват във Phaser 8860. Това нововъведение ще доведе до намаляване потреблението на електроенергия.
  • Щатски патент № 7,413,842 се отнася за модерната технология на емулсионно агрегирания (ЕА) тонер, която позволява широката употреба на ЕА тонери дори и при най-високия клас офисни устройства. ЕА тонерът осигурява по-високо качество на печат, по-висока надеждност и намален разход на тонер в един енергийно-ефективен  производствен процес. Страниците, отпечатани с ЕА тонер, употребяват от 40 до 50 процента по-малко материал отколкото отпечатаните с конвенционален тонер.
  • Щатски патент № 7,382,993, който предлага метод за контрол на постоянно качество на печата между отделните принт модули, които функционират паралелно. Технологията подобрява възпроизвеждането на тонера от различните модули в индустриалната система Xerox Nuvera.
  • Щатски патент № 7,370,034, който е в основата на TrueMatch Search and Retrieval технологията (Търсене по реално съответствие и възстановяване). Тя дава възможност на потребителите след сканиране на документ, да го открият, да изпратят съответната оригинална електронна версия до своя e-mail и да го принтират.
От всички патенти през 2008 г. 18 са спечелени от д-р Питър Казмайер, химик и мениджър на отдела за дизайн на нови материали в Изследователския Център на Xerox в Канада. Казмайер  е един от 18-те изобретатели в Xerox, които влизат в елитния кръг на хора с по 100 патента, приключвайки 2008 г. със 101. Някои от скорошните патенти на Казмайер , включително стотния, са свързани с проекта на Xerox за изтриваема хартия, който в крайна сметка ще намали употребата на този ресурс чрез изтриване на изображенията в рамките на един ден, при което хартията може да бъде използвана отново и отново.  
Към новите патенти се включват също и тези, спечелени от изледователския център Palo Alto Research Center Inc. и XMPie, които са собственост на Корпорация Xerox. Като включим и акционерното дружество в Япония, Fuji Xerox Co. Ltd общият брой патенти на Xerox е повече от 940. Двете компании координират проучванията си стратегически. Xerox и Fuji Xerox заедно инвестират около 1.5 млрд. щатски долара годишно в проучвания, развитие и инженерни разработки.

През 2008 г. Xerox представи 29 нови продукта, обирайки повече от 230 награди по цял свят. В момента компанията държи повече от 8 900 активни патента в САЩ и е получила повече от 55 000 патента по цял свят от създаването на компанията до днес.

Корпорация Xerox управлява изследователски и технологични центрове в САЩ, Канада и Европа, които разработват технологии за цветен печат, дигитализиране на документация, методи за обработка на информация и други сфери, свързани с опита на Xerox в печата и управлението на документи. Компанията последователно внедрява своите изобретения в продукти, услуги и решения. Xerox използва нововъведенията за основа на нови бизнеси, отдава ги под лиценз или ги продава на други юридически лица. За допълнителна информация, посетете http://www.xerox.com/innovation.

– XXX –
XEROX е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 460 69 20, valentin.mitev@xerox.com 
Ивайло Ботушанов, New Moment PR, тел: 963 12 72, ivo@newmoment-bg.com

Интернет портал за печатни технологии.