Xerox увеличи печалбите си за първото тримесечие въпреки спада в продажбите

1004

Продажбите на бизнеса за печат на документи на компанията, който включва продуктовата линия печатни преси iGen регистрира спад в приходите с 2,7% спрямо същия период за миналата година.

Въпреки този спад Despite Xerox отчита общ ръст на приходите за периода с 10% до 296 милиона долара. Под ръководството на Ursula Burns, компанията се стреми да смени фокуса на дейността си от традиционния офисен и комерсиален печат към бизнес услуги. Обявената цел е до 2017 66% от приходите на корпорацията да са от тази сфера.

Burns каза: „През първото тримесечие постигнахме резултати от бизнеса си с услуги, които покриват стратегията ни за растеж и очакванията ни. Въпреки това, приходите на бизнеса ни за печат на документи намаляха, което повлия на цялостните ни резултати.“

Burns спомена като успех и за представянето на ConnectKey, софтуерна система за мутифункционалните принтери на Xerox, която се доставя от началото на годината.

Ursula Burns
На снимката: Ursula Burns, изпълнителен директор на Xerox
Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.