Xerox ще представи на Drupa Brenva HD – първата си листова инкджет преса

1285
Xerox ще представи на Drupa Brenva HD – първата си листова инкджет преса

Компанията ще демонстрира и новото ролно мастиленструйно решение Trivor 2400.

Xerox ще представи на Drupa Brenva HD

 

На Drupa 2016 Дюселдорф, Xerox ще покаже първата си производствена листова инкджет машина, Brenva HD, както и ролната система Trivor 2400. Според Xerox тези машини са първите от нова серия мастиленоструйни преси и са предназначени за приложения като производство на директна поща, сметки и извлечения, книги и каталози.

„Целта ни е да разширим гамата си инкджет решения с по-голям избор и възможности за печатниците да развият бизнеса си,“ коментира Robert Stabler, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Xerox Global Graphic Communications Business Group. „С добавянето на Brenva HD и Trivor 2400, правим мастиленоструйната технология по-достъпна за много печатници.“

Brenva HD
Новата система на Xerox е насочена към сегмента между високия клас тонерни машини и ниския клас мастиленоструйни преси. Според компанията новата Brenva HD съчетава ценовата ефективност на мастиленоструйния печат с гъвкавостта на листовата технология. Целта ѝ е да отговори на потребността на доставчиците на печатни услуги в областта на малките тиражи директна поща, сметки и извлечения и книги. Машината използва много общи решения в с Xerox iGen в облатта на транспорта на хартията. Тя предлага решения, които да увеличат автоматизацията и надеждността и да максимизират производителността. Сред тях са:

  • Вграден спектрофотометър, който да подпомогне калибрацията и печата на пробни копия.
  • Обектно ориентирано управление на цвета, което разпознава текста, графичните елементи и снимките, за да оптимизира качеството на печат на всяка категория.
  • Режим на черно-бял печат за изгодно производство и печат само с черно мастило.

Brenva има максимален формат на листа 364×520 mm и печат със скорост до 197 страници A4 в минута или двойно по-бавно в двустранен режим. Тя използва глави на Kyocera.

Trivor 2400
Според Xerox новата ролна система Trivor 2400 осигурява платформа „проектирана, за да расте“ заедно с бизнеса на печатниците. Възможностите за подобрения включват печат с по-висока скорост, по-голямо натоварване и повече решения. Системата предлага скорост от 168 метра в минута при пълноцветен и 200 метра в минута при черно-бял печат. Според компанията, машината ще позволи на печатниците да започнат да печатат каталози, списания и цветни книги.

Източник: news.xerox.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.