Xerox 700 Digital Color Press – стъпка напред в дигиталния цвят

2231

Xerox България представи в петък нова цветна дигитална преса – Xerox 700 DCP. Възможностите на новата система бяха демонстрирани съвместно с Адком, търговски партньор на Xerox, и Ангра, клиентът поръчал първата Xerox 700 DCP в страната, на специално събитие в рамките на Expo Print & Imaging (05-08.11.2008 г., Интер Експо Център).

Новата преса осигурява висока продуктивност, отлично качество на печат и гъвкавост за печатарите, които искат да добавят дигитална технология в производствената си база или да разширят възможностите си за дигитален печат.
Xerox 700 Digital Color Press печата 70 страници в минута при цветен и чернобял печат и предлага рентабилни възможности за изграждане или разширяване на бизнеса с дигитален печат особено при работа в производствен цикъл, бърз печат, индустриален печат, рекламни агенции, фотографски студиа и големи фирмени отдели. Системата предоставя качество на изображението и продуктивност, сравними с тези на high-end индустриална преса и е идеална за фотографски албуми, брошури, материали за директна поща, каталози, календари и пощенски картички.

Xerox 700 Digital Color Press разширява и без това най-голямото портфолио в цветната дигитална печатна индустрия и се намества в един бързо нарастващ сегмент на пазара”, каза Райли Макналти от IDC, глобален експерт по пазарно развитие. „Xerox 700 Digital Color Press се доставя с богат набор от функции и конкурентна цена.”

Xerox 700 Digital Color Press използва нов тип нискотемпературен емулсионно-агрегиран (ЕА) тонер, патентован от Xerox. Микроскопичните му частици осигуряват висококачествени полутонове, плавни преливания и богат детайл в сенките. Този природосъобразен ЕА тонер изисква по-малко електричество – веднъж при самото му производство и втори път при печат с него. По този начин се намалява влиянието на продукта върху околната среда.
Новият тонер, широкият набор от медии и възможността да се подменя тонера, докато машината работи, предоставят по-голяма продуктивност от останалите модели в този клас.

Пресата печата на стандартни и специализирани хартии с максимален размер на листа 330 мм. x 488 мм. и широк обхват на медии между 64 и 300 гр./кв.м. Тя предлага автоматичен двустранен печат до 220 гр./кв.м. вкл. и на хартии с покритие. Устройството се отличава с качество на изображението 2400 x 2400 x 1dpi.

Набор от допълнителни функции дава възможност на клиентите да настроят Xerox 700 Digital Color Press според точните изисквания на своите печатни процеси. На българския пазар новата преса се предлага със сървъри на Creo и EFI. Към тях има функционални настройки, които ги разширяват към производствени приложения и графичната индустрия. Различните режими на подаване на хартията предоставят възможност за използване на пресата в производствен цикъл или във фирмен отдел, както и за задачи, които изискват специални медии.

Достъпният Xerox FreeFlow Express to Print прави Xerox 700 Digital Color Press по-продуктивна и по-лесна за употреба, предоставяйки инструменти за автоматизация, които преди се предлагаха само с индустриални машини от най-висок клас.
Собствениците на Xerox 700 Digital Color Press имат достъп до над 75 инструмента и програми, включени в ProfitAccelerator® Digital Business Resources, проектирани да насочат и улеснят печатарите при развитието на своя бизнес с дигитален печат.

Новата преса илюстрира акцента на Xerox към нововъдения, природосъобразност и отговорност в предлагането на правилната технология, поточна линия и бизнес модел на клиентите си.
Xerox 700 Digital Color Press може да бъде поръчана в партньорската мрежа на Xerox България.

– XXX –

XEROX е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ивайло Ботушанов, New Moment PR, тел: 963 12 72, ivo@newmoment-bg.com

Интернет портал за печатни технологии.