Xerox CiPress демонстрираха първата високопроизводителна „суха” мастиленоструйна печатна машина

1268

Xerox обявиха, че CiPress 500 е „първата в света високопроизводителна печатна система, която използва суха мастиленоструйна технология”. Благодарение на възможностите си за печат на евтина офсетова хартия тя може да увеличи печалбите.

CiPress 500CiPress 500 направи дебюта си на Graph Expo 2011 в Чикаго. Тя е първата машина от този клас, която използва патентованата технология на Xerox за печат с твърди мастила. Същата технология използват и машините от серията ColorQube, но това е първото й вграждане във високопроизводителна производствена машина. Скоростта на печат на CiPress 500 е до 2 050 страници A4 минута. Тя може да печата на обикновена хартия от 50 до 160 гр./кв. м. без просмукване на мастилото.

Четирицветната машина печата с разделителна способност 600×400 точки на инч върху роли с ширина от 229 до 483 милиметра. Благодарение на патентованата система за печат с твърди мастила на компанията, машината може да печата върху необработена евтина хартия без специално покритие, без мастилото да се просмуква. Това я прави изключително подходяща за печат на персонализирани кампании, сметки, директна поща и други подобни приложения.

Системите за автоматичен контрол и коригиране по време на производството гарантират постоянни резултати при печат. Според Xerox, машината може да печата десетки милиони страници всеки месец. Xerox FreeFlow Print Server повишава производителността и се справя със сложни поръчки с персонализирана информация без да намалява скоростта на печат.

Eric Armour, президент на графичните комуникации в Xerox, каза: „Тъй като търсенето на цветни страници продължава да нараства, мастиленоструйни устройства като CiPress 500 се превръщат в стратегически инсталации – те позволяват на печатниците да поемат по-печеливши поръчки и да ги изпълнят по най-ефективния и икономичен начин.”

Системата е изпробвана от dmh Marketing Partners, компания, специализирана в директния маркетинг, която отпечатва повече от 800 милиона материала годишно. Използването на CiPress 500 им е осигурило постоянно качество на печат и е нови възможности за доходи. „Постоянно търсим най-новите технологии, на които да поверим производствения процес и вярваме, че CiPress 500 е най-доброто решение за големи обеми продукция”, каза Randy Seberg, технологичен директор на dmh Marketing Partners.

Според ценовата листа на Xerox, цената на машината, включително Xerox FreeFlow Print Server, е 3.8 милиона американски долара за базовата версия с двустранен печат с два модула. Xerox CiPress 500 може да бъде поръчан още сега, монтирането на машините ще започне по-късно през тази година.

Източник: news.xerox.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.